kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınırdan kuş uçurtulmuyor

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava operasyonlarından sonra sınırdan Türkiye tarafına geçişlerin engellenmesi amacıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Irak sınır şeridini tamamen kordon altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, dondurucu soğuğa rağmen operasyonlarını sürdürüyor.
Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonundan sonra teröristlerin Türkiye'ye geçebileceği olasılığını gözönünde bulunduran güvenlik güçleri stratejik noktalara askeri sevkıyatı bugün de sürdürdü.


*FOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE-IRAK SINIRI


Şırnak ve Cizre ilçesinden bu sabah panzerler korumasında askeri ve sivil araçlarla Kuzey Irak sınırının sıfır noktasındaki Hamam Boğazı ve Siyahkaya Mevkii'ne asker taşındı.

Sınıra karadan sevkıyat devam ederken, Türk savaş uçakları bugün saat 06.00 sıralarında sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptı.
Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan süper kobra ve Sikorsky helikopterler de sık sık çatışmaların yaşandığı Sakameşe, Kelmehmet, Besta vadisi, Küpeli ve Cudi Dağı üzerinde uçtu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından havadan ve karadan başlatılan yoğun çalışmalarla PKK'lıların harekat alanının gittikçe daraltıldığı belirtildi.

(CHA)