Şu an
29 Aralık 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
29 Aralık 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Yılbaşında hindi yemek, artık bizde de bir gelenek haline geldi. Üstelik pek çok ünlü mekân, kendi özel yöntemleriyle hazırladıkları hindiyi evlere kadar getiriyor. Sofranızda iç pilavlı, kestaneli ve bademli bir hindiye yer açmak isterseniz, sipariş vermek için geç kalmış değilsiniz. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Pazar yerinde çıtır balık
İstinye Pazarı'ndaki Balıkev adlı lokantada, içki ve meze yok, ama malzemeler hiç beklemeden satıldığı için taze balık yemenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bu kadar lüks bir yerde bu kadar uygun fiyatlarda balık yemek de şaşırtıcı. İstinyepark alışveriş merkezi, benzerlerinden oldukça farklı. ...
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
Bir Japon suşi ustasının 10 yıllık çıraklık dönemi sonunda 'usta' sıfatını hak ettiği söylenir. Gerçekten de iyi bir suşi barında işinin erbabı ustayı seyretmek keyiftir. Bir zamanlar lonca teşkilatı dimdik ayaktayken, bizde de her mesleğin kesin ve katı kuralları varmış. ...
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Dünyada hatırı sayılır üne sahip bir İtalyan şarap firmasının genç yöneticisi Gaia Gaja, son yıllarda en yaygın trendin bağ satın alıp şarap üretmek olduğunu söylüyor. Markasının tanıtımı için İstanbul'a gelen Gaja, şarapları ve şarapçılıkla geçen hayatını anlattı. ...
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Türkiye'nin tanıtımı için beş yıldır Fransa'nın turistik şehirlerinde gastronomi ve kültür festivali (Afiyet Olsun, Istanbul la Magnifique) düzenleyen yemek yazarı ve gurme Sevim Gökyıldız; son olarak ekim ayı sonunda Dijon Belediyesi'nin davetiyle Mutfak Sanatları Uluslararası Bienali'ne katıldı. ...
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Kidonya, kum midyesi, deniz kestanesi, çipura, levrek... Ayvalık'ta şimdi denize girme değil, denizden çıkan her şeyi yeme zamanı... Deniz ürünleri lokantası Bay Nihat'taki yemek şölenini ise yaşayanlar unutamıyor. Yazdan kalma bir gün... ...
Şaraplar şişeyle değil, kadehle
Alışveriş meraklılarının dinlenmek için tercih ettiği adreslerden biri haline gelen Zazie, İtalyan mutfağı ağırlıklı mönüsüyle dikkat çekiyor. Çeşitli kokteyllerin bulunduğu mekânda hemen her şaraptan yalnızca bir kadeh isteyebilirsiniz. Kimi insanlar dükkân dolaşmaktan, vitrin bakmaktan hoşlanır. ...
Mönüde masaj da var
Hem bar hem kulüp hem de restoran olan Supper Club, müşterilerine yemeğin yanında ilginç hizmetler de veren bir mekân. Burada ayakkabılarınızı çıkarıp, yayıldığınız minderlerde karidesinizi tadarken masaj da yaptırabiliyorsunuz. ...
Kırmızı üzümden beyaz şarap
Mesleğini bırakıp kendini üzüm yetiştirmeye ve şarap yapmaya adayan ünlü mimar Reşit Soley, bu işte de en az mimarlığı kadar adından söz ettiriyor. Soley'le nasıl böyle bir 'deliliğe' giriştiğini ve şarapçılıkla ilgili dünyadaki son gelişmeleri konuştuk. ...
Kasapta seç, önünde ye!
İstinye Park'ın alt katındaki pazar yerinde açılan Günaydın Kasap'tan, hem etinizi alabilirsiniz hem de istediğiniz eti pişirtip dükkânın önündeki masalarda yiyebilirsiniz. "Eski kebapçılıkta et, kemiği çıkarılmış ama hiçbir işlem görmemiş vaziyette dükkânın önünde giriş kapısının sol tarafında ...
Başka türlü bir meyhane
Alışılmış meyhaneler gibi karanlık ve kasvetli bir ortam bekliyorsanız Elmadağ Meyhanesi sizi şaşırtabilir. Şık ve aydınlık dekorasyonu, güler yüzlü garsonları ve 20 çeşit mezesiyle bu meyhane, müşterileri için samimi bir ortam yaratıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Yemeyenin lokumunu yerler
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
Kömür ızgarasında pişen etin kokusu yeter
Fransız usulü öğle yemeği
Markalar iştah açar
Caz var ama içki yok
Mis kokan yemekler
İster pizza ister sarma
Ufak bir mola!
Yazarlar
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Alışveriş
Yılbaşı ağacına dönmeyin
Yeni yıl gecesine sayılı günler kaldı. Saçınız, makyajınız, kıyafetinizle bir bütünlük içinde ve kusursuz olmak ...
Elbisenin sırrı modelinde saklı
Sizin elbise modeliniz hangisi? Straples mi, yoksa göğüs altından bollaşan trapez modeller mi? Seçtiğiniz elbisenin ...
Ofiste farklılık arayanlara...
İşe giderken her sabah ne giyeceğine karar vermekte zorlananlardan mısınız? "Ne giymeliyim, ne giymemeliyim, trendy ...
Spor
Aurelio'yu alacağız
Valencia'da transferde bir numaralı yetkili olan Miguel Angel Ruiz, SABAH'a konuştu: "Aurelio ile görüşmelerimiz sürüyor. ...
Ve Holosko Beşiktaş'ta
Siyah-beyazlılar, uzun süredir istediği Holosko'yu şaşırtıcı bir rakama aldı: 5 milyon euro+Koray+Burak. ...
Sağlam: Şampiyon olmak zorundayız
Kartal'ın hocası, "Şampiyonluk yarışında en iddialı takımlardan biri olduğumuzu söyleyebilirim. Avantajımız çok" dedi. ...
Cuma
Kare As: Kuruyemiş
Çekirdekten fındığa, Antep fıstığından leblebiye kadar taze kuruyemişler, yine yılbaşı sofralarında yerlerini almaya ...
Paris'te aşk dolu iki gün
Ünlü Fransız oyuncu Julie Delpy'nin hem oynayıp hem yönettiği Paris'te 2 Gün, Paris'e aile ziyareti yapıp biraz da ...
Naif hayatımızın ressamı
"Endüstrileşmemiş memleketin insanları naif yaşar, sanatta onu yansıtmak lazım," diyen usta yazar ve ressam Cihat ...
Dünya
Son yolculuğuna yüz binler uğurladı
Tüm Müslüman dünyası için sembol bir isim olan Benazir Butto'nun naaşı 'Müşerref istifa', 'Butto ölmedi' sloganları ...
Seçim için doğumunu öne çeken hırslı lider
Butto, başbakanlığı döneminde hamile kaldı. Muhalefetin 'istifa' çağrısına kızını sezaryenle 3 hafta erken doğurarak ...