kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sen de gidersen kim kalacak?

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN
Ünlü piyanist İlham Gencer, meslektaşı Fazıl Say'ın ülkeyi terk etmekle ilgili sözlerinde haksız buldu: Her alıngalıkta ülkeyi terk etseydik geride kim kalacaktı?..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sen de gidersen kim kalacak?
Fazıl Say'ın Alman Zitung'a yaptığı açıklamalara bir eleştiri de meslektaşı İlham Gencer'den geldi. 63 yıldır piyano çalan Gencer, Say'ın Cumhurbaşkanlığı davetlerine çağrılmadığı için yaşadığı alınganlığı anladığını ama bu nedenle Türkiye'yi terk etmeyi düşünmesine bir anlam veremediğini belirtti. İşte Gencer'in eleştirileri:

8 CUMHURBAŞKANI GÖRDÜM
*
Kendi ülkemin siyasilerinden görmediğim ilgiyi ve saygıyı yabancı siyasilerden gördüm. Türkiye'de değişik dünya görüşlerine sahip 8 Cumhurbaşkanı ve 22 Başbakan gördüm. Bir kez olsun siyasi çevrelerce sanatçı olarak algılanmadım, cumhurbaşkanlığı davetlerine çağrılmadım. Fazıl Say'ın alınganlığına neden olan olay Abdullah Gül'ün dünya görüşleriyle değil, piyanistlerin nasıl algılandığıyla ilgili...
* Her alıngalıkta ülkeyi terk etseydik geride kim kalacaktı? Kimler bu toplumun umudu olacak? Ben görüşlerimi söylediğim için işkencelere maruz kaldım. Ama bir an olsun ülkemi terk etmeyi düşünmedim.
Haberin fotoğrafları