* Bayramda, et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?
Kişiler kurbanlıklarını alırken veteriner kontrolünden geçmiş olanları tercih etmeli. Kurban eti kesildiği gibi tüketilmemelidir. 24 saat buzdolabında bekletildikten sonra etin lezzeti artar ve sindirimi kolaylaşır. Öğünlerde bayanlar 2-3 porsiyon (60-90 gram), erkekler 3-4 porsiyon (90-120 gram) et tüketebilirler. Etleri, kızartma veya kavurma olarak pişirmeyin. Izgara, haşlama veya fırınlama yöntemlerinden birini tercih edin. Etlerin görünür yağlarını tüketmeyin. İçerisine et giren bir yemeğe ekstra yağ eklenmesine gerek yoktur. Izgara yaparken etin ateşten 30 santim uzak olmasına özen gösterirseniz, hem besin kayıplarını önler hem de dumandan ete zararlı madde geçişini engellersiniz. Ayrıca öğünlerinizde etten başka besin gruplarına da yer verin.
Yayın tarihi: 19 Aralık 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/19/gny/haber,E47A802D2A9D4417BDA5D5D2A2B41E55.html
Tüm hakları saklıdır.