kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uçak fobi oldu, bayram için yollara dökülüyoruz

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
Kurban Bayramı tatilinde bu kez uçaklardan önce 'otobüsler' doldu. Bayram nedeniyle Türkiye genelinde karayollarında yaklaşık 3 milyon kişinin şehirlerarası transfer edilmesi bekleniyor..
Arife günü de dahil 5 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatilinde bu kez uçak, otobüse yenik düştü. Yoğun talep nedeniyle birçok otobüs firması arka arkaya ek sefer koyarken, vatandaşların Isparta'da yaşanan uçak kazasının etkisinden kurtulamadığı öne sürüldü. Otobüs şirketleri Kurban Bayramı'nda bir önceki yıla göre yolcu sayısının yüzde 20 arttığını ifade ederken, bayram nedeniyle Türkiye genelindeki karayollarında 3 milyon kişinin otobüslerle transfer edilmesi bekleniyor. Geçmiş bayramlarda son hafta uçaklarda yer bulunamazken, halde özel havayolu şirketlerinde halen en yoğun hatlarda 99 YTL'den biletlerin alıcı beklediği görülüyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyon Başkanı Mevlüt İlgin, Kurban Bayramı öncesinde Suudi Arabistan'a hac için yaklaşık iki bin otobüsün gönderildiğini anımsatarak, "Bunun da etkisi ile bilet bulmada vatandaşlarımız son bir haftadır sıkıntı yaşamaya başladı. Yer bulamayan eş, dost bizi arıyor. Türkiye genelinde 3 milyon kişinin yer değiştirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

SON DAKİKA SEFERLERİ
Kamil Koç İcra Kurulu Üyesi Emrah Gültekin de geçen bayrama göre yüzde 15-20'ye varan oranlarda talep artışı yaşadıklarının altını çizdi. Gültekin, "Normal günlere göre Türkiye genelinde 500'e yakın ek sefer koyduk. Bunlar da kısa sürede doldu. Yeni ek seferler açmak için uğraşıyoruz" dedi. Bu arada seyahat acenteleri de geçmiş dönemde kısa dönemli tatillerde müşterilerinin uçağı tercih ederken bu kez tercihlerin otobüse doğru kaydığını dile getirdiler. Bir uçak kazasının ardından yaşanan bu durumun geçici olduğunu dile getiren bir şirket yetkilisi, " Daha önce yüzde 70 oranında uçakla seyahat tercih edilirken bu oran yüzde 30-40'lara düştü" değerlendirmesinde bulundu.
Haberin fotoğrafları