Şu an
16 Aralık 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
16 Aralık 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Çayın yemekle buluşması
Tiryakilerin vazgeçilmez içeceği çayı, et, balık ya da hamur yemeklerine eklemeyi hiç denediniz mi? Yaseminli, limonlu ya da yeşil çaylı soslarla hazırlanan yemeklerin lezzeti, çayın alıştığımız gibi yalnızca bir 'eşlikçi içecek' olmadığını ispatlıyor. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Bu yıl Ayvalık'ta üçüncüsü düzenlenen 'Zeytin Hasat Günleri'nde yerel üreticilerin birbirinden güzel zeytinyağları tadıldı. Devletimiz de AB üyelerinin kendi zeytincilerine yaptığı desteğin yarısını üreticilerimize sağlarsa, kimse bizim zeytinlerimizi ve zeytinyağlarımızı tutamaz. ...
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dünyada tam 159 ülkede genç şarapları içme sezonu başladı. Fransa'da Beaujolais şaraplarının başlattığı bu uygulamaya, Türkiye'de de Kavaklıdere firması Primeur şaraplarıyla katıldı. Birkaç ay içinde tüketilmesi gereken bu şarapların meyvemsi ve hafif bir tadı var. ...
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
750 gramı 143 bin avroya satılıyor, toplamaya köpek ve tüfeklerle gidiliyor. Görüntüsü yamuk bir patatesi andıran ama dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri olan beyaz trüf mantarının kokusu bile para ediyor. Tadı biraz acımtırak. Aslında fazla aroması da yok gibi. Ancak kokusu oldukça yoğun. ...
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Türk-Yunan Dostluk Derneği'nin davetiyle İstanbul'a gelen Yunan gurme Marios Kalfaoğlu, Yunan şaraplarını tanıttı. Yaz aylarında büyük bir yangın geçiren Mora Yarımadası'nda üretilen şaraplara, imam bayıldı ve hünkâr beğendi gibi Türk yemekleri eşlik etti. ...
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
Tokat'ın, isimleri kadar lezzetleri de orijinal olan geleneksel yemekleri, geçen hafta Mutfak Dostları Derneği'nin sofrasına konuk oldu. Tokat'ta bir düğün geleneği olan 'Honça yemeği'ni yaşatmaya çalışan Deniz ve Adnan Şahin çifti, derneğin gecesinde bu ilginç yemekleri hem hazırlayıp hem tanıttı. ...
İspanyollar yemek için yaşar
Geçtiğimiz hafta İstinye Park'ta açılan bir tapas barın mönüsünü hazırlamak için İspanya'nın en ünlü şeflerinden biri Türkiye'ye geldi. Pep Manubens, İspanyolların yemek adetlerini anlattı ve ortamı ısıtan küçük mezelerin sırrını açıkladı. Yemek trendleri her geçen gün değişiyor. ...
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Yiyecek-içecekler de zamanla moda olup demode olabiliyor. Uzun zaman burun kıvırdığımız az pişmiş bonfile, şu sıralar davetlerin vazgeçilmezi. Lüks kırmızı et modası butik kasapları da beraberinde getirdi; çoğunluğu erkek olan kasaplar da yerlerini kadınlara bıraktı. ...
Şeflerin dünya turu
Dünyanın en ünlü ve yetenekli şefleri, her yıl farklı şehirlerde düzenlenen yemek festivallerine katılarak marifetlerini sergiliyor. İşte uçuklukta sınır tanımayan gösterilerin yer aldığı, yemek sektöründe son trendlerin sergilendiği ve şeflerin adeta birbiriyle yarıştığı bu lezzet festivallerinin ...
'Risottonun kralını yaparım'
İtalyan mutfağı neden tüm dünyada çok tutuyor, risottoya en çok hangi malzeme yakışıyor, pişen şarap sosuna ne oluyor? Tüm bunları Milanolu ünlü şef Giacomo anlattı. Da Giacomo, Milano'nun en meşhur restoranlarından biri. ...
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Türkiye'de adını yaptığı altın kaplama pastalarla duyuran Çırağan Oteli'nin pasta şefi Yusuf Yaran, Uzakdoğu'nun ünlü oteller zinciri Shangri-La'ya transfer oldu. Filipinler'e yerleşen Yaran, pastalarıyla şimdi de Filipin sosyetesinin gözdesi. ...
Diğer Gurme Haberleri
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
'Dünya' restoranları yolda...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Mönülere yaz geldi
Mis Kokulu ekmekler
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Fas mutfağının kadın şefleri
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Yazarlar
AHMET ÖRS
Çayın yemekle buluşması
Tiryakilerin vazgeçilmez içeceği çayı, et, balık ya da hamur ...
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Kadını, görünmek istediği gibi gösteriyorum
'Çılgın modacı' olarak tanınan ve neşeli tasarımlarıyla dikkat çeken Betsey Johnson, "Her kadın seksi görünmek ister," ...
Aşktan doğan mücevherler
Bundan 100 yıl önce birbirine âşık bir kadın ve erkek, birlikte bir mücevher firması kurdu. ...
Takım elbisede güç gösterisi
Kargo pantolonları, bol kesimli tişörtleri, rüküş kıyafetleri bir tarafa bırakın. Erkek giyimi şekil değiştirdi; artık ...
Teknoloji
PTT, TTNet ADSL satışı yapacak
PTT merkezlerinin TTNet ADSL satışı yapabilmesine yönelik olarak, PTT Genel Müdürlüğü ile TTNet arasında protokol ...
Türksat KabloTV ve Kablo İnternet'te kurulum ücreti almayacak
Türksat, KabloTV ve Kablo İnternet'te kurulum ücreti almayacağını duyurdu. Türksat A.Ş, 10 Aralık 2007 tarihinde ...
Toyota'dan "müzisyen" robot
Japonya'nın bir numaralı otomobil üreticisi Toyota şirketi, keman çalabilen robot üretti. ...