kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
(Ayten Gökçer)

Sanatçı ve aydınlardan çağrı geldı: Fazıl gitmesin

Demokrasi ile sorun var
(Kürşat Başar -Yazar) SANATÇI çeşitli durumlardan etkilenebilir. İstese istediği ülkeye yerleşebilir Fazıl. Mesele o değil. Benim de demokrasiyle ilgili kaygılarım var. Bu yeni bir şey değil. Demokrasiyle ilgili sorunlarımız hep oldu.

Seçime saygı duyulmalı
(Güher-Süher Pekinel- Piyanist): DEMOKRASİNİN korunması, seçim sonuçlarına saygıyı da gerektirir. Bize göre ülkemizdeki temel sorun herşeyden önce hukuk düzeninin güvenilirliğini yeterince koruyamamasından kaynaklanmaktadır.

Ülkemi kesinlikle terk etmem
(Ayten Gökçer): FAZIL SAY
gibi bir değerin Çankaya'ya çağrılmayacağını asla düşünmem. Onlar türban takıyor diye Türkiye'yi mi terk edeceğiz. Herkesin inançları kendine. Yeter ki siyasi maksatla kullanmasınlar. Say'ı ya birileri dolduruşa getirdi. Asla böyle bir şey yapmasın. Ben ülkemi hiç bir koşulda terk etmem. Mücadelemi yaparım.

Saptamalarına katılıyorum
(Buket Uzuner-Yazar) SAY gerçekte Türkiye Cumhuriyeti rüyasının bittiğini söylüyor aslında. Ben de aynı görüşü paylaşıyorum. Cumhuriyetin ilkelerinden uzaklaşıldığı, sapmalar olduğu ortada. Bunun hayal kırıklığını hepimiz yaşıyoruz. Türkiye'de şu anda 'Ilımlı İslam' rüyası yaşanıyor.

Daha olgun bakmak lazım
(Kerem Görsev) "BEN asla ülkemi terk etmem. Demokrasiler var. Say herhalde duygusal bir açıklama yaptı. Yani kendini bağlar açıklaması. Bana kalsa biz hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Biz iktidar olursak öteki taraftaki insanların da biraz serzenişleri olacaktır ama alışacaklardır. Daha olgun bakmak lazım.

Ülkede bir korku var
(Tarık Akan - Oyuncu) ACI ve gerçeklik payı olan bir olay. Çünkü ülke bu politikalarla gittiği müddetçe 5-10 yıl içerisinde artık bu ülkede yaşanmayacağını söylüyor Fazıl. İran'da nasıl aydın insanlar ülkelerini terk ettiler. Bir korku var ülkede. Ama ülke terk edilmemeli.

Say kendini bir b.. zannediyor
(Ara Güler - Fotoğrafçı) SAY
kendini bir b.. zannediyor. Bu Fazıl kim ki? Cumhurbaşkanı'nın kabul ettiği adamlar, ilk kültür bakanımız Talat Sait Halman ve büyük tarihçimiz Halil İnalcık'tır, bu Fazıl Say kendini onlara eş mi görüyor!

Ben başı bağlı bir ev sahibesine gitmem
(Pınar Kür - Yazar) BEN DE
endişeli olduğumu söyleyebilirim. Benim de aklımdan geçmedi değil. Azınlıkta kaldığımı hissediyorum. Beni Çankaya Köşkü'ne çağırdılar ama ben gitmedim o başka konu. Başı bağlı bir ev sahibesine gitmem.
Haberin fotoğrafları