kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinsel şiddet artıyor!

Cinsel Sağlık Enstitüsü'nün araştırmasına göre Türkiye'de cinsel şiddet artıyor! 6 bin kadın üzerinde yapılan ankette üç kadından birinin cinsel şiddete maruz kaldığı ve bu kadınların yüzde 63'ünün evli yüzde 9'unun ise bekâr olduğu ortaya çıktı!..
Türkiye'de kadınlara yönelik cinsel şiddet giderek artıyor! 6 bin kadının katıldığı Cinsel Sağlık Enstitüsü'nün yaptığı son araştırmaya göre her üç kadından biri cinsel şiddete maruz kalıyor. Bu kadınların yüzde 63'ünün evli olduğu sonucuna ulaşıldığı araştırmada; cinsel şiddet gören kadınların yüzde 21'i boşanmış, yüzde 7'si nikâhsız birliktelik yaşıyor, yüzde 9'u ise bekâr. Sonucu değerlendiren Cinsel Sağlık Enstitüsü Başkanı Dr. A. Cem Keçe; "Kadınların yüzde 60'ı kocasından, yüzde 20'si boşandığı eşinden şiddet görüyor" diye konuştu. Sadece mini etek giymenin bile kadınlara yönelik şiddet olaylarının belli başlı nedenlerinden biri olduğunu belirten Keçe; "Kadın ve erkek arasındaki güç ilişkisi kadınların aleyhine işliyor. Çalışan kadınlar işyerlerinde cinsel tacize maruz kalıyorlar" dedi.

EĞİTİM ŞART!
Cinsel şiddetin önlenebilmesinde eğitimin önemine dikkat çeken Keçe şunları söyledi: "Okullarda çocukların terbiye edilmesi için şiddet uygulanması hoş karşılanıyor, sayıları azalsa da askerde, şiddetin erkeklik için gerekli olduğu öğretilebiliyor." Bilgi İçin: www.cinseltip.org