kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UÇAKTA İŞADAMLARIYLA SOHBET ETTİ... Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan ziyaretine eşlik eden, aralarında Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da bulunduğu işadamlarıyla uçakta sohbet etti.

Gül: İşadamlarının önünü açacağız

ANKARA
Kazakistan'da 'ekonomik işbirliği programına' imza atan Cumhurbaşkanı Gül, "Biz rayları döşeyeceğiz, işadamları yürüyecek, ortaklık yapacak" dedi..
Kazakistan'a resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı. Gül, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Soğuk hava nedeniyle karşılama töreni sarayın giriş holünde gerçekleştirildi. Gül ve Nazarbayev, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile Kazakistan Ekonomi ve Bütçe Plan Bakanı Ubahıt Sultanov arasında "uzun vadeli ekonomik işbirliği programı'' imzalandı.

İKİ HALK DA KAZANACAK
Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Gül "Bizler, cumhurbaşkanları olarak işadamlarının önünü açacağız, rayları döşeyeceğiz, işadamları yürüyecek, ortaklık yapacak. Önümüzdeki dönemde hem Türk, hem Kazak halkı bu yakınlıktan kazançlı çıkacak" dedi.

YOKSULA YARDIM ÇAĞRISI
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev de iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin gelişerek, günümüzde "yüksek ortaklık" seviyesine ulaştığını ifade etti. Nazarbayev, Kazakistan'ın, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini de belirtti. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, dün yazılı bir açıklama yaparak dini ve milli bayramlarda artan yardımlaşma ve dayanışma duygusuna dikkat çekti. Gül, "İmkân sahibi vatandaşlarımızın bayram vesilesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, özellikle terör yüzünden mağdur olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerimizi bularak yardım etmeleri her türlü takdirin üstündedir" dedi.