kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Özel okullar sınavda ısrarlı
TÜRKİYE Özel Okullar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Eyüboğlu, "Özel Okullar Sınavı" yapılması taleplerinin sürdüğünü ve OKS ve SBS'nin ardından taleplerini Bakanlığa ileteceklerini bildirdi. Eyüpoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, "sınavın yapılmasının mümkün olmadığı"nın belirtilmesine rağmen, bu isteklerinin geçerli olduğunu hatırlattı.

Yabancı ülkedeki askerlik
CHP Milletvekili Fevzi Topuz, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, yabancı bir ülkenin askeri olmanın Türk vatandaşlığının kaybına neden olup olmadığını sordu. Topuz, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin internet sayfasında bir Türk gencinin Büyükelçi'ye "Amerikan Ordusu'na katılmak istiyorum, böyle bir şey mümkün mü?'' diye sorduğunu hatırlattı.

Çubukçu'nun kurtardığı kız koruma altında
ÇORLU'NUN Sarılar köyünde yaşayan ve komşu köydeki ablasına izinsiz gittiği için babası tarafından odaya kilitlenen genç kız artık devlet korumasında. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya gönderilen bir e-mail ile kilitli tutulduğu öğrenilen 24 yaşındaki genç kız A.K., kurtarılarak Çorlu Huzurevi'ne yerleştirildi. Annesi ve kardeşiyle birlikte yaşamak istediğini söyleyen A.K., yazışmaların tamamlanmasının ardından kadın sığınma evine gönderilecek.