kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkan Vekili Aybar Ertepınar, başkanvekilliği görevinden istifa etti.

YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atandığının açıklanmasının ardından YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar istifa ettiğini açıkladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001'de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. Dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Gürüz de boş bulunan Başkanvekilliği görevine Prof. Dr. Ertepınar'ı seçmişti. Prof. Dr. Ertepınar, Başkanvekilliği göreviyle birlikte YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine de getirilmişti.

İSTİFA GEREKÇESİ

Ertepınar istifa gerekçesiyle ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Başkanımızın görev süresiyle birlikte benim başkanvekilliğimin de bitmesi gerektiği inancındayım. Dolayısıyla yeni başkan tabii ki yakın çalışmak istediği kişiyi seçme özgürlüğünü kullanacaktır, kullanma hakkına sahiptir. Bu serbestliği hemen kullanabilmesi için hazırlamış olduğum dilekçeyi YÖK Genel Sekreterliğine bıraktım. Çünkü onların da ilgili düzenlemeleri yapmaları lazım."

YÖK ÜYELİĞİNDEN DE AYRILACAK

Ertepınar ayrıca, YÖK üyeliğinden de istifa etmeye hazırlandığını belirterek, "Yükseköğretim Genel Kurulundan da ayrılmak için dilekçemi Cumhurbaşkanlığı makamına göndermek üzere hazırladım. YÖK üyeliğinden de istifa etmek için dilekçemi yazdım. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından atandığım için istifamı oraya sunacağım. Bir kopyasını da Yükseköğretim Kuruluna göndereceğim" dedi.

(ANKA)