kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Radikaller idamını istedi

Bir öğrencisinin oyuncak ayısına Muhammed adını koymasına izin verdiği için radikaller tarafından idamı istenen İngiliz öğretmene Sudan'da mahkeme,15 gün hapis ve sınırdışı edilme cezası verdi..
SUDAN'DA bir öğrencisinin oyuncak ayısına "Muhammed" adını koymasına izin verdiği için Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İngiliz öğretmene 15 gün hapis ve sınırdışı edilme cezası verildi. Öğretmen Gillian Gibbons (54) çalıştığı okulun yönetimi ise 5 gündür hapiste olan öğretmenin, 10 gün daha hapiste kalacağını bildirdi. Okul yöneticisi Robert Boulos, kararın adil olduğunu söyledi. Duruşmada ifade veren meslektaşları ise Gibbons'ın sadece masum bir hata yaptığını söyledi. Öğretmenin yargılandığı "dini nefreti körüklemek" suçunun cezasının 40 kırbaç, 6 ay hapis ya da para cezası olabileceği belirtiliyordu. Bugünkü cuma namazı çıkışında eylem çağrısı yapan radikal İslamcılar Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi'ye benzettikleri Gibbons'ın idamını istedi.

İNGİLTERE RAHATSIZ
Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki mahkemenin verdiği karar nedeniyle aşırı derecede düş kırıklığına uğradıklarını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, Sudan'ın İngiltere Büyükelçisi'nin kararla ilgili açıklama yapmak üzere bakanlığa çağrılacağı kaydedildi.