kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristlerle arayı bulamama krizi!

FARC örgütüyle rehineler için arabuluculuk yapan Venezüella lideri, basına fazla konuşunca görevden alındı. Sinirlenen Chavez de Kolombiya liderini 'yalancılıkla" suçlayıp ilişkileri dondurdu..
Venezüella lideri Hugo Chavez bu kez ABD ile değil, komşusu Kolombiya'yla kriz yaşıyor... Krizin nedeni, Chavez'in arabuluculuğu... FARC terör örgütünün elindeki 45 rehinenin bırakılması için devreye giren Chavez, basına bu göreviyle ilgili fazla detay verip gizli bilgileri açıklayınca Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe çileden çıktı. Genelkurmay Başkanı General Mario Montoya ile doğrudan temasa geçince de Uribe, Chavez'in arabulucu sıfatını elinden aldı. Üstüne bir de onu "Kolombiya'da FARC liderlerinden oluşan bir hükümet kurmayı istemekle" suçladı.

İSPANYA'YLA İLİŞKİLERİ DONDURDU
Başkan Uribe, Chavez'le rehinelerin için çalışan Senatör Piedad Cordoba hakkında vatana ihanet suçlamasıyla dava açılmasını istedi. Venezüella lideri de Chavez dün "Bütün dünyaya Kolombiya ile ilişkilerimizi buzdolabına koyduğumu ilan ediyorum. Kolombiya hükümetinden kimseye inanmıyorum" açıklaması yaptı. Kolombiyalı yetkilileri yalan söylemekle suçlayarak "Artık onlara güvenemem. Güven ortadan kalktı" diye konuştu. Geçen ay zirvede kendisine "kes sesini" diyen İspanya Kralı'na yüklendi. Kral özür dileyinceye kadar İspanya ile ilişkileri dondurdu. Siyasi ve ekonomik kapsamını açıklamadı.
Haberin fotoğrafları