Şu an
17 Kasım 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
17 Kasım 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Başka türlü bir meyhane
"Meyhane mukassi görünür taşradan amma, bir başka ferah, bir başka letafet var içinde..." Yani bugünkü dille; "Meyhane dışarıdan kasvetli görünür, ama içinde bir başka ferahlık, bir başka güzellik vardır," demiş şair Nedim, 1600'lü yılların sonlarında...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Yemeyenin lokumunu yerler
Kahve, baklava derken Rumlar şimdi de lokumu AB'ye tescil ettirdi. Kıbrıs Rum kesiminden bir imalatçı, 'Geroskipou Lokumu' adıyla lokuma sahip çıkmaya çalışıyor. Türk üreticiler ise bu kararı "Hem bizim lokumumuzu yiyorlar hem de kendi adlarını tescil ettiriyorlar," diye şaşkınlıkla karşıladı. ...
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
İzmir'de 41 yıldır hizmet veren Uğur Lokantası, ciğer sarması ve kuzu tandırıyla meşhur, mütevazı bir mekân. Zeytinyağı Ayvalık'tan, tereyağı ise Urfa'dan geliyor. Birkaç yıl önce Selanik'te, kentin en iyi halk tipi lokantalarından birinin hâlâ Osmanlı döneminden kalma 'Bit Pazarı' adıyla anılan ...
Kömür ızgarasında pişen etin kokusu yeter
Emre Mermer'in kendi çiftliğinde yetiştirdiği etlerin satışını yaptığı Dükkan'ın yanında, yeni açtığı Steakhouse, etseverleri ziyadesiyle memnun ediyor. Tahta masalarında yer bulabilirseniz hemen oturun. Fiyatlar ucuz değil ama kalite tartışılmaz. ...
Fransız usulü öğle yemeği
Tepebaşı'ndaki Le Petit Bistro, beyaz masa örtüleri, zarif bardak ve tabaklarla yemek yemenin keyfini çıkarmak isteyenler için uygun bir adres... Mönüde Fransız mutfağının en iddialı yemeklerine yer verilmiş. Sırf 'Tart Tatin' için bile gidilebilir. ...
Markalar iştah açar
İstinye Park'ın en üst katındaki Masa Restoran'da lezzetli yemekler yerken dışarıdaki lüks mağazaların vitrinlerini de seyredebilirsiniz. Meydandaki lüks markalara inat buradaki fiyatlar çok uygun. Yıllar önce Hollywood'un Beverly Hills semtindeki Rodeo Drive Caddesi'ne götürmüşlerdi beni. ...
Caz var ama içki yok
Dev Hi-Fi kolonlarından caz ve klasik müzik duyulan Fauna restoran, son derece özgün yemekler sunuyor. İçkisiz olan restoranda saat 19.30'a kadar servis var. Bir zamanlar sadece balıkçıların, manav ve zahirecilerin, kısacası yiyecek malzemesi satanların doldurduğu Kadıköy Çarşısı'nda, son yıllarda ...
Mis kokan yemekler
Yolunuz Mısır Çarşısı'na düşerse, İstanbul yemeklerini 50 yıldır aynı lezzetle sunan Pandeli'ye mutlaka uğrayın. Yerini bulmak biraz zor ama çarşıya gelen turistleri ve o enfes tereyağı kokusunu takip edin, yanılmazsınız. Bugünlerde Mısır Çarşısı dolup taşıyor. ...
İster pizza ister sarma
Erenköy'de sahil yoluna paralel bir sokakta hizmet veren Bistro 33'ün başarısının sırrı, zengin mönüsünde yatıyor. İtalyan mutfağı ağırlıklı olsa da Türk damak tadını arayanları da mutlu edecek seçenekler var. Günün ve gecenin her saatinde yoğun kalabalıkların odağı Bağdat Caddesi civarındaki ...
Ufak bir mola!
10. Uluslararası İstanbul Bienali'ne paralel gerçekleştirilen etkinlikler şehrin dört bir yanına yayılmış durumda. Beyoğlu, Karaköy, Fındıklı, Nişantaşı, Kadıköy semalarında sergileri gezerken soluklanmak isteyenler için çevredeki en güzel mola mekânlarını da araştırdık. ...
Balık yemenin zamanı geldi
Kalamış her ne kadar eski güzel günlerini aratsa da, bir dönem semtin en gözde mekânı olan Kalamış Yelken Kulübü hâlâ ayakta. Kulübün terasında açılan balık restoranı ise hem leziz hem de koya karşı keyifli bir yemek için, ideal. Gençliğimin en güzel anıları burayla ilgilidir... ...
Diğer Gurme Haberleri
Tarsus kebabı Adana'ya karşı
Edirne'den İstanbul'a taze köfte
Gözümüz doydu, karnımız şikâyetçi
Çeşme'de İtalyan rüzgârı
Saz eserleri eşliğinde çilingir sofrası
Şehirden çarpıcı bir yemek manzarası
3 kuşaktır değişmeyen lezzetler
Gülümseyen diller
Adını şarap tanrıçasından alan Ortaköylü restoran
Yazarlar
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Evler televizyona göre döşeniyor
Plazma ve LCD televizyonlar, artık salonların merkezi oldu. CD, DVD ve dergilerinizi de koyabileceğiniz televizyon ...
Giysilerim hep desen desen
Sezonun desenleri leopar, ekose, renk blokları ve batik... Farklı yorumlar katabileceğiniz bu desenleri nelerle giyip, ...
Deri ayrıntıda gizli
Son birkaç yıldır dekorasyonda deri aksesuarlar dikkat çekiyor. Resim çerçevesi, gazetelik, şaraplık, yastık, kül ...
Spor
Sözün bittiği yer
Milli Takım için söylenecek bir şey kalmadı. Ay-yıldızlı oyuncular ya bugün Norveç'i deplasmanda yenip avantajı ele ...
İstifa mı istifade mi?
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ne kendisinin ne de takımının kaybetme korkusu yaşamadığını belirtip, "Her ...
Sizi üzeceğiz
Norveç'in iki gol silahı Carew ile Iversen iddialı konuştu: "Beraberlik bize yetiyor ancak kazanarak Türkiye'yi ...
Cuma
Kare As: Turşu
Yalnızca yemeklere eşlik ederken değil, tek başına yerken de turşunun ayrı bir lezzeti ve güzelliği var. ...
Saçını sallasa ellisi
Bu yıl kısa saç yine çok moda. Kadınları daha seksi ve kadınsı gösteren uzun saçın modası ise hiç geçmiyor. ...
Şişko kedi isyan etti
Haşarı kedi Garfield geri döndü. Okan Bayülgen'in seslendirdiği şişman kedi, gazete sayfalarından kaçıp, gerçek ...
Dünya
İşkenceci kadın askerlerin itirafları
İsrail'in Channel 8 televizyonu, İkinci İntifada sırasında yaşananları anlatan bir belgesel yayınladı. ...
Polis, göçmeni elektrik şoku verip öldürdü
Kanada polisi havaalanında bir göçmeni elektrik vererek öldürünce Polonya hükümeti açıklama istedi. ...