kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Silahlı kişi korumalara takıldı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cuma Namazını kılmak için gittiği Başyazıcıoğlu Camii'nde kendisine yaklaşmak isteyen bir kişinin üzerinde silah çıktı.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen "Tam Demokrasi İçin El Ele" sempozyumunun açılış konuşmasını yaptıktan sonra Cuma namazını kılmak için Genel Merkezin karşısında bulunan Başyazıcıoğlu Cami'ne gitti.

Erdoğan'ın camiye gidişi sırasında şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi Erdoğan'a yaklaşarak görüşmek istediğini söyledi. Korumalar tarafından durdurulan kişinin üzerinde silah çıktı. Karakola götürülen kişinin isminin Aydın S. Olduğu ve tabancasının da ruhsatlı olduğu öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazını kılmak üzere gittiği Başyazıcıoğlu Camisi'nde gözaltına alınan ve üzerinde silah bulunduğu belirtilen Aydın S, ''akli dengesi yerinde olmadığı'' gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Emniyet güçlerince Ankara Adliye Sarayına getirilen Aydın S, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra Müracaat ve Suçüstü Savcılığına sevk edilen Aydın S, Savcı Adil Kubat tarafından sorgulanmasının ardından ''akli dengesinin yerinde olmadığı'' gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, Aydın S'yi adliyede bekleyen yakınlarına teslim ettiler.

(AJANSLAR)