kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GÜNAY'IN HEDEFLERI Bakan Günay, tarihi bakanlık binasının bitişiğindeki ek binayı yıktıracak. SSK'daki büstün ise kaldırılmasını isteyecek.

Kendi bakanlık binasını yıkacak

ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, tarihi binaları gölgeleyen binaların yıkılması kampanyasına kendi bakanlık binasını yıkarak başlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kendi bakanlık binasını yıkacak
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi binaları fiziksel ve estetik açıdan etkileyen binaların yıkılması ile ilgili kampanyaya, kendi bakanlık binasını yıkarak başlıyor. Günay, tarihi bakanlık binasının arkasında bulunan "mimari ve estetikle bağdaşmayan" ek binanın yıkılacağını açıklarken, Türk Hava Kurumu ile Ulus'taki tarihi İş Bankası'nın çatısında kaçak kat bulunduğunu söyledi. Günay, Ulus tarihi kent projesi kapsamında çok sayıda binanın yıkılacağını belirterek, Ankara'nın tarihi dokusunun bozulmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Günay, "Hedef Ankara Garı'ndan bakınca kaleyi görmek olacak" dedi.

BENZEMEYEN BÜST
Günay, Ankara'nın göbeğindeki Atatürk'e benzemeyen heykellerden de şikâyet ederken, "Ne yazık ki bazı yerlerde, Atatürk'ün adına yakışmayacak çapta Atatürk anıtları var. Atatürk anıtları konusunda bir dikkat geliştireceğiz. Bunların kaldırılması gerekiyor, bu kurumları uyaracağız" dedi ve Mithatpaşa caddesindeki SSK Genel Müdürlüğü önündeki heykeli örnek gösterdi.
Haberin fotoğrafları