kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tüm yurtta teröre öfke seli

YURT HABERLER - İSTİHBARAT
12 askerin şehit edilmesinden sonra tüm yurtta önceki gün başlayan tepkiler, dün de çığ gibi büyüdü. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere yurdun birçok yerinde gösteriler düzenlendi..
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi yakınlarında önceki gün teröristler tarafından 12 askerin şehit edilmesine yönelik tepkiler dün de tüm yurtta devam etti. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere birçok ilde çeşitli eylemler yapıldı. Sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler de saldırıyı kınadı. İstanbul'da önceki gece boyunca Beşiktaş, Ortaköy, Taksim, Şirinevler, Yenibosna Bahçelievler ve Esenler'de toplanarak teröre lanet yağdırdı. Bahçelievler'deki 500 kişilik grup E-5'i trafiğe kapattı. Esenler ve Şirinevler'deki gruplar ise DTP binaları önünde protesto gösterisi yaptı. Taksim Meydanı'nda gece yarısı toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ise Harbiye Orduevi'ne yürüdü.

IŞIK KAPATMA EYLEMİ
Sabaha karşı 03.00 sıralarında ise 30 kişilik bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nü trafiğe kapatıp Türk bayrağı açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, hain saldırı nedeniyle 29 Ekim fener alayı ve konser etkinliklerini iptal etti. Bu arada Ankara Ticaret Odası Başkanı sinan Aygün vatandaşlara 12 gün boyunca 12 şehit için 1 dakikalık "ışık kapatma eylemi' çağrısı yaptı. Adana'daki eylem sırasında havaya ateş edilmesi sonucu Şafak Gürbüz (20) bacağından yaralandı. Şehit er Abdurrahman Doğan'ın memleketi Adıyaman'daki mitingde ise 5 bin kişi, "Üzülme ana hepimiz Abdurrahmanız" sloganları attı.
Haberin fotoğrafları