Şu an
21 Ekim 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
21 Ekim 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
'Risottonun kralını yaparım'
Da Giacomo, Milano'nun en meşhur restoranlarından biri. 1954 yılında açılan ve tam bir aile restoranı olan Da Giacomo'nun başka yerde şubesi yok. Ama bu durum, restoranın tüm dünyada nam salmasına engel olmamış. Amerikan Başkanı Kennedy de restoranı ziyaret etmiş, birçok kral ve Arap prensi de. Geleneksel bir İtalyan restoranı olan ve aile arasında işletilen restoranın kurucusu ve şefi 83 yaşındaki Bulleri Giacomo. Yemek yapmaya ve İtalyan mutfağına tutkuyla bağlı olan Giacomo, 18 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Harvey Nichols'ta gerçekleştirilen İtalyan haftası için Türkiye'ye geldi.
Yaşam dosyaları
Para basan TV dizileri
TV'ler, gelirlerinin üçte ikisini prime time saatlerinde yayınlanan yerli dizilerden sağlıyor....
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Türkiye'de adını yaptığı altın kaplama pastalarla duyuran Çırağan Oteli'nin pasta şefi Yusuf Yaran, Uzakdoğu'nun ünlü oteller zinciri Shangri-La'ya transfer oldu. Filipinler'e yerleşen Yaran, pastalarıyla şimdi de Filipin sosyetesinin gözdesi. ...
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
Diğer Gurme Haberleri
'E' harfiyle besleniyoruz
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Yazarlar
AHMET ÖRS
Londra'da şarap çıkartması
Türk şarap üreticileri, İngiltere'de düzenlenen özel ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Atilla Dorsay
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Aman geçen sezondan kalmayın!
Moda tutkunlarının kâbusu, kilo alıp en sevdiği jean'e girememesi mi, yoksa bir davette aynı elbiseyi başkasında görmek ...
'Aşk kalbe seksten daha iyi gelir'
Bingür Sönmez * Büyük kararları birlikte alırken Nilgün hep ağladı ama her seferinde kabul etti. ...
Reçel deyip geçmeyin ne hikâyeleri vardır
Reçel Deyip Geçme, Rum anneannesinin yanında büyüyen Sema Temizkan'ın ikinci kitabı. Yazarın çocukluk hikâyelerini de ...
Teknoloji
Yasal oyun cirosu katlandı Gates'in XBOX'ı yola çıktı
Yasal oyun pazarının yüzde 80'ini elinde bulunduran Aral İthalat cirosunu 50 milyon dolara taşımayı hedefliyor. ...
Uçakta cep telefonu kullanılabilecek
Avrupa hava sahasında uçan yolcular yakın bir zamana kadar uçaklarda cep telefonlarını kullanabilecekler. ...
Engelliler için "Göz Dokunuşu" projesi
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümünde ''Göz Dokunuşu'' adıyla ...