Cebit Bilişim Eurasia yarın kapılarını açacak
Yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katılacağı ve 524 yeni ürünün sunulacağı CeBIT Bilişim Eurasia, yarın İstanbul'da açılacak.
Hannover Fairs Interpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş. (HİFAŞ) Genel Koordinatörü Şafak Alpay, CeBIT Bilişim Eurasia öncesi düzenlenen ve fuara ilişkin bilgi aktarılan basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl 10 salonda gerçekleştirilecek fuarda iş dünyası, dijital yaşam ve telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölüm bulunacağını kaydetti.
Tematik bölümde ise kamu sektörü, gelecek parkı ile iş ve kariyer bölümlerinin, özel bölgede de inovasyon, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve mobil iş çözümlerinin yer alacağını belirten Alpay, tematik bölüm olan iş ve kariyerde bilişim alanında insan kaynağına ihtiyacı olan 9 katılımcı firmanın iş ilanlarını dijital panoda duyuracağını, buna ilişkin forum programında ise internette iş arama teknikleri, firma sunumları, bilişim sektöründe istihdam araştırması ve bilişimde kariyer ile istihdam konularının ele alınacağını söyledi.
YASAD'ın özel bir bütçe ayırarak desteklediği YASAD Yazılım Bölümü'ne bu yıl mobil uygulamaların da eklendiğini, mobil iş çözümleri isimli bölgenin de CeBIT Bilişim'in teşvikli bölgeleri arasında ilk kez yer alacağını ifade eden Alpay, böylelikle YASAD'ın desteğiyle 7'si mobil iş çözümlerinde, 18'i yazılım bölgesinde olmak üzere 25 firmanın özel teşvikli bölgelerde katılımcı olarak bulunacağını bildirdi.Bir diğer özel teşvikli bölge olan inovasyon bölgesinin ise bu yıl Sabancı Üniversitesi, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın desteğiyle oluşturulduğunu aktaran Alpay,
''Bu bölümde gerçekleştirilen çok önemli bir uygulama da, fuarın kapıları açıldığı andan itibaren bu bölümde yer alan tüm ürünlerin patent haklarının Türk Patent Enstitüsü tarafından koruma altına alınacak olması'' dedi.
524 YENİLİK SUNULACAK
CeBIT Bilişim Eurasia'nın İstanbul'u önemli bir noktaya taşıyacağını vurgulayan Alpay, ''İstanbul, 5 yıla kadar dünyanın sayılı teknoloji ticareti merkezlerinden biri haline gelecektir. Bugün bunun somut adımları CeBIT'te atılıyor. Artık CeBIT'ı herkes bir iş platformu olarak kabul ediyor ve farklı ülkeler arasında işbirliği arayışları burada gerçekleşiyor'' diye konuştu.
Şafak Alpay, yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katılacağı ve 27 bin metre kare alanda gerçekleştirilecek fuarda, 524 yeni ürünün sunulacağını, fuarı 150 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi.
Alpay, insan zekasına en yakın kurumsal kaynak planlama programından, yeni navigasyon ürünlerine, yeni network terminalinden yeni nesil araç takip sistemine kadar pek çok yeniliğin yer alacağı fuarda, ayrıca inovasyon özel bölgesinde 15 firmanın inovatif ürünlerini sergileyeceğini kaydetti.
Bu yıl Almanya, Çin, Tayvan'nın yanı sıra ilk kez İspanya'dan da milli katılım olacağını belirten Alpay, fuara ilk kez Berlin Teknik Üniversitesi, Würtzburg Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi ve Münih Üniversitesi'nin çeşitli projeleriyle katılacağını söyledi.
ANADOLU'DAN VIP KONUKLAR
Fuarda bu yıl Anadolu VIP Heyetleri Projesi'nin başlatıldığını ifade eden Alpay, 17 ilden 27 sektör temsilcisinin üst yöneticilerinin fuara katılacağını söyledi.
Anadolu iş heyetlerinin özel ziyaretlerine başvuran firmalar arasında yaptıkları araştırma sonuçlarına göre, Anadolu'da şirketlerin en çok muhasebe, stok kontrol ve satış pazarlama yazılımlarını kullandıklarını tespit ettiklerini belirten Alpay, en az kullanılan yazılımların ise lojistik, kurumsal kaynak planlaması (ERP) ve insan kaynakları olduğunu aktardı.
Alpay, en fazla bilgi talep edilen konuların ise ERP, üretim planlaması, müşteri ilişkileri yönetimi ve yeni yazılımlar olduğunu kaydetti.Sivil toplum kuruluşlarının da CEBIT'te iş birliği arayışında olacağını ifade eden Alpay, YASAD, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği'nin (TÜTED) Avrasya bölgesindeki çevre ülkelerinden benzer sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile fuarda bir araya gelmek üzere toplantılar organize ettiğini anlattı.Alpay, iki ülke derneklerinin üyeleri arasında oluşabilecek iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere düzenlenecek panellerin yanı sıra ikili görüşme olanaklarının da yaratılacağını ifade etti.
BİLİŞİM ZİRVESİ
İş dünyasını bilişim çözümleri ile buluşturan ''Bilişim Zirvesi 2007''nin de bu yıl ''işini büyüt, dünyayı küçült'' teması ile 2-5 Ekim tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında gerçekleştirileceğine değinen Alpay, bu yıl zirvenin ''iş ve teknoloji liderleri buluşması'' şeklinde organize edildiğini kaydetti.
Forum@Bilişim kapsamında da 40'ın üzerinde forumun düzenleneceğini belirten Alpay, yarın açılışı gerçekleştirilecek olan zirvenin ilk gün konuşmacıları arasında Global İş Stratejisti Rowan Gibson ve Alcatel-Lucent Avrupa ve Güney Bölgesi Teknoloji Yöneticisi Daniel Kolski, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın yer alacağını kaydetti.
2008'DE CEBIT ZİYARETÇİ ODAKLI OLACAK
Deutsche Messe AG Proje Müdürü Alexander Wurst ise CeBIT fuarlarının yeni yapısının gelecek yıllarda ziyaretçi odaklı ve onların ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanacağını söyledi.
Şirketlerin fuara daha etkin katılımını desteklemek üzere yeni iletişim araçları da sunulacağını aktaran Wurst, katılımcıların pazarlamasına müşteri yönetimi sistemleriyle destek vereceklerini kaydetti.CeBIT'in 2008'deki yapısının iş çözümleri, kamu sektörü çözümleri ile ev
ve mobil çözümler olmak üzere üç ana bölümde toplanacağına değinen Wurst, tüm bu alanlara yönelik ürün ve uygulamaların yanı sıra forumlar, toplantılar ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin ticaret sinerjisini tetikleyici etkinlikler olacağını vurguladı.
Yayın tarihi: 20 Ekim 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/20//haber,CFCC7BE6B4334361AA7838D8E456C299.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.