kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özgü Namal-Murat Han-Talat Bulut

İmajımız düzelecek kredi kolay gelecek

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Yönetmen Abdullah Oğuz, 'Mutluluk' filmine 'İnsan Hakları Ödülü' verilmesini yorumladı: Bu tür ödüller, Türkiye'nin imajını düzeltip, filmlerimizin Avrupa'dan kolay kredi almasına zemin hazırlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
İmajımız düzelecek kredi kolay gelecek
Abdullah Oğuz, Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı 'Mutluluk'un, 'İnsan Hakları Ödülü' almasının Türkiye ve Türk Sineması için birçok kazanç sağlayacağını söyledi. Dün akşam Zülfü Livaneli'nin de katıldığı bir törenle ödülünü alan Oğuz, bu başarının kendi adına en önemli getirisinin ise; Avrupa'nın en önemli yönetmenlerine karşı galip gelmesi olduğunu açıkladı. Alain Resnais, Claude Miller ve Sam Gabarski gibi yönetmenlerin önüne geçmenin, kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Abdullah Oğuz, şunları söyledi: "Her ödül büyük bir heves ve mutluluk verir. Bazı ödüllerin getirileri bunların da üstündedir. 'İnsan Hakları Ödülü' de böyle bir ödül. O getirilerin neler olduğunu ise yakın zamanda hep beraber göreceğiz." Fransa'nın Strasbourg kentinde, 'Avrupa Konseyi' ve 'Eurimages'ın katılımıyla düzenlenen 'Avrupa Sineması'nın Yıldızları ve Sahne Perdeleri' etkinliğinde zafer kazanan Abdullah Oğuz, beklentilerini şöyle ifade etti:

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
"Türk Sineması'nda bir ilk gerçekleşti ve 'Mutluluk', önemli bir ödül kazandı. Bu başarının imajımızı düzelteceğine inanıyorum. Ayrıca, 'Eurimages' da (Avrupa Sinema Fonu) bu ödülden sonra Türk filmlerine daha kolay kredi sağlayacaktır."
Haberin fotoğrafları