kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu kostüm 2 bin 500 sterlin.

Haber Turu

1.5 milyon sterlinlik giysi taşıyacaklar
İngiltere'de düzenlenmesi planlanan defilede, ünlü tasarımcıların köpeklerle ilgili giysileri sergilenecek. Defilenin en ilgi çeken kostümünün üzeri elmaslarla işli ceketin olması bekleniyor. Değerli taşlarla süslü giysilerin toplam değerinin 1.5 milyon sterlini bulacağı belirtildi.

Patlamamış yarım ton bomba bulundu
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma yaklaşık yarım tonluk bir bomba bulundu. Bomba imha uzmanı Yarbay Gabor Hajdu, bombayı Tuna Nehri'nin Budapeşte'den geçen bölümünde suyun içinde bulduklarını açıkladı. Yarbay Hajdu, bir buçuk metre uzunluğunda olan bombanın bir Amerikan bombası olduğunu, bugüne kadar patlamamış olmasının bir mucize olduğunu söyledi. Bomba, uzmanlar tarafından nehirden alınarak etkisiz hale getirildi.

Katolik papaza ömür boyu hapis cezası
Arjantin'de bir mahkeme, bir papazı, "Kirli Savaş" döneminde işkence, adam kaçırma ve cinayet gibi suçlarda rol oynadığı gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkûm etti. La Plata şehrindeki mahkemede 3 ay süren dava sonunda, Katolik Papaz Christian Von Wernich'i (69), 1976-83 döneminde 7 cinayet, 42 adam kaçırma ve 31 işkence vakasında rol oynamaktan suçlu bulundu. "Kirli Savaş" döneminde 10 bin ile 30 bin arasında kişi kaybolmuş ya da ölmüştü. AA