kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'da gündem sınır ötesi oldu

Bülent AYDEMİR ANKARA
15 askerin şehit olmasının ardından Ankara hareketli saatler yaşadı. Bakanlar Kurulu'ndan sonra Çiçek, "Sözün bittiği yeri konuşuyoruz" dedi. Köşk'teki zirvede ise sınır ötesi operasyon konuşuldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ankara'da gündem sınır ötesi oldu
Türkiye'yi sarsan, Şırnak'taki 13 askerin pusuya düşürülmesinin ardından, Ankara'da dün, gün boyu hareketli saatler yaşandı. İlk olarak saat 11.30'da Başbakanlık'ta, Bakanlar Kurulu toplandı. Kamuoyunda çok büyük bir tepki oluştuğuna dikkat çekilen toplantıda, olası bir sınır ötesi operasyonun Türkiye'ye verdireceği kayıplar, gelebilecek uluslararası tepkiler konuşuldu. Bu konuda askerin görüşünün birinci derecede önemli olduğuna dikkat çekilirken, bugün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun toplanması kararlaştırıldı. 3 saat 15 dakika süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'ten, "Aslında sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz. Hükümet olarak kararlılığımız sürüyor. Devletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği noktasında alınması gereken bundan sonra ne tedbir varsa bunları da almaya çalışacağız. Yaptığımız işin ülkemizin, milletimizin, devletimizin yararına olması için de soğukkanlı olarak her türlü akla gelecek ihtimali de bu toplantılarda konuştuk, konuşacağız" dedi

KÖŞK'TE ACİL ZİRVE
Bakanlar Kurulu'ndan sonra, Çankaya Köşkü'nde program dışı "terör zirvesi" yapıldı. Saat 15.00'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılımıyla başlayan zirve bir saat 10 dakika sürdü. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada son günlerde meydana gelen terör olaylarının "halkı derinden acıya boğduğu" vurgulandı ve şu üç mesaj verildi:

SINIR ÖTESİ İMASI: Açıklamada, sınır ötesi operasyona doğrudan değinilmese de bu seçeneğin göz ardı edilmediği, "Toplantıda, güvenlik güçlerimizin terörizm karşısındaki haklı mücadelesini her türlü şart altında yılmadan devam ettirmesi ve güçlü tedbirler uygulanması yönündeki kararlılık vurgulanmıştır" ifadesiyle vurgulandı.

ABD VE IRAK'A MESAJ: Sınır ötesi operasyona karşı çıkan ABD ve Irak'a da isim verilmeden, şu mesaj verildi: "Halkımıza ve diğer birçok ülke halkına karşı insanlık suçu işlemeye devam eden ve terörizme karşı mücadelede, uluslararası alanda azami duyarlılık, somut işbirliği ve gerçek bir kararlılık ihtiyacı bulunduğu da teyit edilmiştir."

TERÖRE KARŞI BÜTÜNÜZ: Açıklamada, terörle mücadelede kararlılık da vurgulandı: "Mücadelemiz her halükârda, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ve devletimizin bütün kurum ve kuruluşları ile bir bütün halinde, halkımızın huzur ve güvenliği ülkenin her köşesinde, tamamen sağlanıncaya kadar sürdürülecektir."