Şu an
7 Ekim 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
7 Ekim 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Daha 13 yaşındayken Bolu'nun aşçılarıyla meşhur ilçesi Mengen'de bir pastanenin mutfağında duyduğu vanilya kokusuna âşık olan Yusuf Yaran, o günden itibaren hayallerinden pastalar üretmeye adıyor kendini. Yaran'ın pastalardan dünyalar yaratma arzusu öylesine büyükmüş ki kariyer basamaklarını yürüyerek değil koşarak çıkmaya başlıyor. Dünyanın en ünlü pasta tasarımı okullarından Fransa'daki Ecole Lenotre ve İsviçre'deki Fabilo enstitülerinde aldığı eğitimden sonra da, 20 yaşındayken, Türkiye'nin ilk beş yıldızlı otel pastane şefi oluyor.
Yaşam dosyaları
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
0-6 yaş mucizesi
Bilim adamları uyarıyor: Eğitim için 7 yaş çok geç, çocuğunuzun hayatta başarılı olmasını...
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Diğer Gurme Haberleri
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Yazarlar
AHMET ÖRS
İs kokusu biraya yakışır
İsli Çerkez peyniri, közlenmiş patlıcan salatası gibi is ...
Balçiçek Pamir
Gülse Birsel
Kazım Kanat
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
'34 yılda aramızda telepati gelişti'
Florya'da, yeşillikler içindeki sosyal tesiste buluştuk. Başkan her zamanki gibi dakikti. ...
Modanın havayla imtihanı
Mevsimler birbirine karışıyor, havalar tam anlamıyla soğumuyor. Geçtiğimiz yıllardan ders alan hazır giyimcilere ise ...
Ne varsa eskilerde var
2008'de bizi nasıl giysiler bekliyor, merak ediyor musunuz? İşte geçmişe iyice teslim olan moda dünyasında bizi bekleyen ...
Teknoloji
Yeni bir 'Dünya' oluşuyor!
Amerikalı astronomlar, uzayın derinliklerinde yeni bir "Dünya" oluşumunu tespit ettiklerini duyurdular. ...
262 cm'lik dev plazma şaşırttı
Dünyanın en fazla panel üreten firması Panasonic, CeBIT Bilişim Fuarı'nda 103 inçlik (262 cm) plazma TV'sini sergiliyor. ...
Elini çırp TV açılıp kapansın
Japonlar, şimdi de uzaktan kumanda aletinin yerine ellerinizin hareketine göre çalışan TV yaptı. ...