ABD'de yapılan bir araştırma, omega-3 tüketiminin, gençlerde diyabet riskini (tip 1) azalttığını belirledi. Araştırma, Journal of the American Medical Association dergisinin 26 Eylül sayısında yayımlandı. 1994 ile 2006 arasında bin 770 tip 1 diyabet hastası çocuk üzerinde yapılan araştırmada, insülin üreten pankreas hücrelerinin gelişimi, bir yaşından itibaren başlatılan omega-3 yağ asidi tüketimiyle bağlantılı şekilde gözlemlendi. ABD'nin Coloroda Üniversitesi'nde yapılan araştırma, omega-3 yağ asidinin düzenli olarak tüketilmesi durumunda, genetik eğilimi bulunan çocuklarda, bu tür diyabetin gelişme riskinin yüzde 55 düşük olduğunu gösterdi.
Yayın tarihi: 1 Ekim 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/01/gny/haber,106E8A84E36E4E7FB9C58529E8079DCD.html
Tüm hakları saklıdır.