kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Çirkin' ayakkabılar satıp 2 yılda yabancı rakipleri geçeceğiz!

Fatih ATALAY EKONOMİ
Crocs Satış Müdürü Mark Langhammer, 2 sene içinde Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı ayakkabı markaları arasında satış adedinde pazar lideri olacaklarını iddia etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Çirkin' ayakkabılar satıp 2 yılda yabancı rakipleri geçeceğiz!
Satış stratejesi olarak "çirkin de güzel olabilir" sloganını kullanan Crocs'un Güney Asya, Ortadoğu ve gelişmekte olan ülkelerden sorumlu Satış Müdürü Mark Langhammer, Türkiye pazarına girdikten 2 sene sonra yabancı markaların satış adedi açısından pazar lideri olacaklarını iddia etti. Crocs'un yeni girdiği her ülke pazarında agresif büyüme politikası güttüğünü belirten Langhammer, şöyle konuştu: "Bu lafım çok iddialı gözükebilir fakat faaliyet gösterdiğimiz bütün ülkelerde gerçekleşen budur. Türkiye'de de kısa zamanda satışlarımızı katlayıp, bu hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Türkiye pazarına girerken baktığımız en önemli unsur gayri safi milli hasılaydı. Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler kategorisinde görüyoruz. Satış fiyatlarımız Avrupa'dakine göre daha uygun olacak."

GS'Lİ TERLİKLER ÜRETEBİLİRİZ
5 sene önce kimsenin Crocs'un bu kadar başarılı olacağını tahmin etmediğini ifade eden Langhammer, "Herkes Crocs'u gelip geçici bir trend olarak görüyordu. Biz sadece başarılı olan modellerimize odaklanmadık, farklı modeller de geliştirdik. Türkiye'de de gelecekte istek olursa Galatasaray, Fenerbahçe veya üniversiteler için özel renkli modeller üretebiliriz" dedi. Yeşil Kundura Genel Müdürü Emel Yeşil Küçükçolak ise Crocs'u 2008 yılında satışa sunacaklarını, ürünleri eczane, alışveriş merkezi, kitapçılar ve plajlarda satacaklarını bildirdi. Ürünlerin 59-69 YTL'ye satılacağını belirten Küçükçolak, 2009 yılında cirolarının yüzde 7'sini Crocs'un oluşturmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları