Yemekte son trend: Ortaya ufak mezeler
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekte son trend: Ortaya ufak mezeler
- Gelelim yemek trendlerine. Yemekte son trendler neler?
- Bazı şefler uçmuş, artık onlarınki trend olmaktan da çıkmış. Milano'da ünlü şef Sadler'in restoranına gittim geçtiğimiz ay. Tiramisu ısmarladım, cam bardakta üzerinde meyveler, altında buz parçaları olan bir şey geldi. Sadler, bir gece rüyasında böyle görmüş tiramisuyu ve artık bu şekilde yapmaya karar vermiş. Adamlar rüyaya yatıp, "Ertesi gün nasıl yeni bir şey yaratabilirim" diye düşünüyor. Ama bunlar butik restoranlar. Yine çok ünlü bir şefin restoranında büyük beyaz bir tabak, altında bir tabak daha geldi önümüze. İçinde iki çubuk, iki tane de maydanoz gibi bir şey. Sonra sıcak su döküp, kurbağa bacağı çorbası dediler. Ben aynısını versem, müşteri kafama atar.
- Bizde ne tutuyor, en çok hangi yemekler yeniyor?
- Yalancı mantı ve dolma en çok ısmarlananlar. Bunun dışında makarnalara ve İtalyan mutfağına rağbet var. Tatlılar arasında ise profiterolün her çeşidi gidiyor. Ama son moda, ortaya tapas tarzı ufak mezeler söylemek. Tek bir şey yiyeceğinize, birçok şeyin tadına bakmış oluyorsunuz.
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekte son trend: Ortaya ufak mezeler
Yayın tarihi: 23 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/23/pz/haber,65CA97B62E964DD4BD9ACEC251901B1F.html
Tüm hakları saklıdır.