Yemek stilistlerinden notlar
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemek stilistlerinden notlar
En zor yemekler:
Gamze Bursa'ya göre en zor yemek sufle. Bir de eskiden şehriye çorbasında, şehriyeler dibe çöktüğü için çok zorlandığını söylüyor. Ona da bir yöntem bulmuş: Kasenin içine şeffaf bir aparat yerleştirip şehriyeleri tek tek üzerine diziyormuş. Yaprak Alkaya ise patlıcanın özellikle kızartma yapılması istenirse bir kâbusa dönüştüğünü söylüyor, sebebini de şöyle açıklıyor: "Patlıcanın yağ çekme özelliği çok fazla. Tavadan çıkardıktan sonra bile ısısını koruduğu için kızarmasına devam ediyor ve sonuçta kapkara bir patlıcan fotoğrafıyla baş başa kalınıyor." Mike Norman ise "Zor yemek yoktur, az tecrübe vardır," diyor.
Bazı sırlar:
* Yemek, tabağa asla kaşıkla servis edilmez. Tek tek dizilmelidir.
* Yemek hiçbir zaman tam olarak pişirilmez.
* Izgara yapılacak ürünler ızgarada yapılmaz. Üzerlerine tek tek birbirine paralel ızgara çizgileri kızgın şişler yardımıyla çizilir.
* Hindi ve tavuk, bütün fotoğraflanmaları gerektiği zaman, şırıngayla derileri şişirilip, üzeri kızarmış görüntüsü verecek şekilde boyanır.
* Tabak yemeklerinde yerleştirme çok önemli olduğundan sebzeler birbirlerine zımbalanır.
* Dumanı tüten yemek fotoğrafında duman için kimyasal karışımlar kullanılır.
* Burger fotoğraflarında dilimlenmiş domateslerin üzerine incecik suluboya fırçalarıyla kimyasal madde yerleştirilir.
* Dondurma fotoğrafı çekilirken çoğunlukla yapay dondurma kullanılır.
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemek stilistlerinden notlar
Yayın tarihi: 22 Eylül 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/22/ct/haber,2A58FD6F09BD4606A756347BE63B7887.html
Tüm hakları saklıdır.