kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hikaye ve izleyici bir olup bitirmemize izin vermiyor!

BÜLENT İPEK MAGAZİN
Gülse Birsel, senaryosunu yazıp, başrol oynadığı 'Avrupa Yakası' dizisinin 'bitmek bilmediğini' söyledi: Her sezon 'Bu sene son' diyoruz ama hikaye, karakterler, izleyici ve kanal birleşip peşimizi bırakmıyor!..
atv'nin kahkaha bombası 'Avrupa Yakası'nın dördüncü sezonu 19 Eylül Çarşamba gecesi başlayacak. Dizinin yaratıcısı, senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel, oyuncu kadrosunun bu yıl Gürgen Öz ve Binnur Kaya ile güçlendiğini hatırlatarak, "Biz diziyi bitirmek istesek de dizi bitemiyor. Hikaye, karakterler, kanal ve izleyici bir olup bizi bırakmıyor" dedi. Öğlen saatlerinde uyanıp, geceleri yazmaya başladığını anlatan ve "En büyük lüksüm uykudur" diyen Gülse Birsel ile Avrupa Yakası' üzerine konuştuk.

ŞAHİKA' İLE 'CESUR' GELDİ

* 'Avrupa Yakası'nın dördüncü sezonunda iki yeni oyuncunuz var. Gürgen Öz ve Binnur Kaya, dizide hangi karakterleri canlandıracak? Binnur Kaya, 'Şahika', Gürgen Öz ise 'Cesur' rolüyle aramıza katıldı. Şahika, Türkiye'nin en zengin fakat bir o kadar da görgüsüz ailelerinden birinin kızı. Çok kapalı büyütülmüş. Ve sonunda kısa bir zaman önce bir sinir buhranı geçirmiş! Bunun üzerine babası kızına meşgale olsun diye derginin yarısını satın almış. 'Şahika' kendini moda ikonu sanıyor ama müthiş zevksiz. Ayrıca şimdiye kadar doğru dürüst bir sevgilisi olmadığı halde erkeklere oldukça düşkün. Fitne, dedikoducu ve emrinde çalışanlara son derece kötü davranan bir tip.

* 'Cesur' nasıl bir tip olacak peki? 'Cesur' ise kapıcı dairesine 'Hediye Teyze'nin kardeşi olarak giriyor. Ergenliğinde bir süre bu evde kalmış ama sonra bir yayınevinde şöför ve odacı olarak bir iş bulmuş. Yayınevinin entelektüel patronu da onu oğlu gibi sevip, yatacak yer vermiş. 'Cesur' patronunu esas ailesi olarak görüyor ve tüm cehaletine rağmen kendisini entelektüel sanıyor. Beklenmedik zamanlarda siniri oynayarak ağlamaya başlayan, her yerde uyuyabilen, benmerkezci, ukala bir karakter. Ama kızlar konusunda tuhaf bir cazibesi de var.

DOĞAÇLAMA GEREKSİZDİR


* Komedi dizilerinde en zor şeyin oyuncuları tekste bağlı tutmak olduğu söylenir... Siz oyuncuların doğaçlama yapmasına ne kadar izin veriyorsunuz? Bizim çok tercih ettiğimiz, güvendiğimiz birşey değildir doğaçlama. Karakterin bütünlüğünü, diyaloğun ve sahnenin temposunu, hikayenin gerilimini aksatabilir. Riskleri vardır. Senaryoda bir eksik yoksa doğaçlama gereksizdir aslında. Ama kırk yılda bir, sette çok tatlı bir espri çıktığında, 'Bebişim', 'Gerriii' ya da 'Otomatik neşe geldi' gibi birkaç hitap tarzı veya nida bulduğumuzda; onları kullanırız. Bu her bölümde üç dört kelimeyi geçmez aslında.

* Gürgen Öz, Okan Bayülgen'in programında yaptığı doğaçlamalarla tanındı. Bu yeteneği diziye katkı sağlar mı? Biz Gürgen'in oyunculuk yeteneğinden faydalanmak istiyoruz. Doğaçlama konusundaki fikirlerimi söyledim; 'Avrupa Yakası' bir doğaçlama dizisi değil. Hiçbir lafın eksik veya fazla söylenmemesi gereken, senaryosu mümkün olduğu kadar 'milimetrik' yazılmaya çalışılan bir iş.

* 'Avrupa Yakası'nın daha kaç sezon sürmesini planlıyorsunuz? 'Avrupa Yakası' bitmiyor, bitemiyor. Üç yıldır 'son sezon' diyoruz ama hikaye, karakterler, seyirci ve kanal bir olup bizi bırakmıyor. Daha kaç sezon süreceğine dizinin tadı karar verecek.
Haberin fotoğrafları