kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Burak Çelet

Alışveriş merkezleri davet etti DKNY Jeans 1 yıl erken geldi

DKNY Jeans'in Türkiye distribütörü Çelet Holding, ilk mağazayı 2008'de açmayı düşünürken alışveriş merkezlerinin yoğun ilgisi 2007'ye 5 mağaza sığdırdı..
ABD'li hazırgiyim markası DKNY Jeans'in Avrupa ve Türkiye'deki ilk mağazası 21 Eylül'de hizmete girecek İstanbul İstinyePark alışveriş merkezinde açılacak. 2007 yılının sonuna kadar toplam 5 mağazaya ulaşma hedefi ile yola çıkan markanın diğer mağazaları ise Bursa Korupark, Ankara Panora, İstanbul Galleria ve City's Nişantaşı alışveriş merkezlerinde faaliyete geçecek. DKNY Jeans'in Türkiye distribütörü ve Desa Deri'nin da ana hissedarı olan Çelet Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çelet, alışveriş merkezlerinde konumlanma sıkıntısı yaşamadıklarını dile getirerek, telefonlarla özel davetler aldıklarını belirtti. Çelet, "Aslında ilk mağazayı 2008'de açmayı ve pazara 4 mağaza ile girmeyi düşünüyorduk fakat perakendeci dostlarımız telefonlar açıp bizi yeni projelerine davet ettiler. Kıramadık. Uygun lokasyonları da kaçırmak istemedik. 2007 yılı bitmeden 5 mağazaya ulaşacağız" dedi.

1 MİLYON EURO CİRO
DKNY Jeans'in fiyat karşılaştırması olarak Tommy Hilfiger ayarında bir marka olduğunu ve rahat giyime yönelik koleksiyonlar ürettiğini söyleyen Çelet, 5 mağazanın toplam maliyetinin 6-6.5 milyon dolar civarında olacağını kaydetti. Çelet, mağaza başına yıllık 1 milyon Euro civarında ciro beklediklerini belirtti. Çelet, Desa Deri ile ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu: "Desa mağazlarımızın 59 olan sayısını yıl sonunda 70'e çıkacağız. Zara'nın eski kreatif direktörü Frederico Tuttino'yu işe aldık. Desa için tasarım yapacak. Londra'daki Westfield WhiteCity'de bir mağaza açacağız ve artık yurt dışında da konumlanacağız."