kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
PASOK'un ağır topu eski Eurovision birincisi Vicky Leandros...

Hükümet kilidini küçük partiler çözer

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Pazar günü Yunanistan'da yapılacak seçimde YDP ve PASOK'un tek başına iktidara gelmesi beklenmiyor. Düğümü küçük partilerin alacağı oylar çözecek..
Komşu Yunanistan pazar günü yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Seçimlerin iki ana rakibi, 3 buçuk yıllık iktidarını dolduran muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ile ana muhalefet partisi sosyalist PASOK... Ancak seçimin favorileri iş hükümet kurmaya gelince küçük partilerin alacağı oyların kaderine terk edilmiş durumda... Şimdiden küçük partilerden aşırı milliyetçi LAOS'un hükümet kurmanın anahtarını elinde tuttuğu yorumları yapılıyor...

AB ÜYELİĞİNE KARŞI
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan tek parti olan LAOS, YDP ile koalisyona sıcak bakıyor. Ancak son kamuoyu yoklamalarında PASOK'un 1-2 puan önünde bulunan YDP, LAOS ile ortak hükümet fikrine sıcak bakmıyor. Hatta YDP lideri ve Başbakan Kostas Karamanlis güçlü bir hükümet kuracak kadar oy alamazsa seçimlerin tekrarlanmasını isteyeceğini açıkladı. PASOK lideri Yorgo Papandreu da parlamentoya girecek sol eğilimli partilerle koalisyon yapmayı tercih ediyor. Ancak Sol ittifak SYRIZA ve Komunist KKE partileri PASOK ile koalisyon fikrine yanaşmıyor. Bu durumda küçük üç partinin vereceği kararın büyük önem taşıdığına dikkat çekiliyor.
Haberin fotoğrafları