kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hakan Ergin

'Gıda fiyatındaki artışa asla biz sebep olmadık'

ESEN EVRAN ADANA
Gıda fiyatlarındaki artışın marketlerden kaynaklanmadığını savunan Metro Cash & Cary Genel Müdürü Ergin, "Bizim suçumuz yok, fiyatları kim artırıyor araştırılsın" dedi..
Metro Cash & Carry Genel Müdürü Hakan Ergin, 'kuraklığı firsat bilerek sebze meyve fiyatlarına organize perakendecilerin zam yaptığı' yönündeki iddialara cevap vererek, "Organize perakendeciler olarak bizim sebze meyveyi 1'e alıp 9'a sattığımızı iddia edenler var. Bu asla doğru değil. Türkiye'de tüm sebze meyve satan organize perakendecilerin bütün satıcılara oranı sadece yüzde 7'dir. Yüzde 7'nin yüzde 93'e tahakküm etmesi de söz konusu değildir" dedi. Adana'daki Metro Cash & Carry mağazasının genişletilmesi dolayısıyla düzenlenen basın gezisinde habercilere açıklamalarda bulunan Genel Müdür Hakan Ergin, fiyat artışlarının kaynağının araştırılması gerektiğini ifade ederek "Fiyatlar yükseliyor ama çiftçi kazanmıyor. Çünkü elinde ürününü çoktan elinden çıkardı. Bizim de Metro olarak sebze meyvede kar marjımız değişmedi. Bizim gibi diğer organize marketlerin de bunu yapacağına inanmıyorum. Çünkü sektörde yoğun rekabet var. Mesela tarladaki domates tüketicinin sofrasına gelinceye kadar fiyatı yüzde 60-70 arasında artıyor. Ama bizim kar marjımız yüzde 8-9 seviyelerinde. Aradaki kar marjları nereye gidiyor? Fiyatları kim artırıyor? Biz tartışmaya hazırız."

İNCİRLİK ÜSSÜ GÖSTERGEYDİ
Bu arada Adana'daki İncirlik askeri üssünden askerlerin çekilmesi ile satışlarının bu bölgede azaldığını belirten Ergin, "Burası bizim için bir göstergeydi. Şimdi öyle değil" dedi.