8 aylık bebeğe 5 organ nakli yapıldı
ABD'nin New York kentinde, nadir görülen mide ve bağırsak hastalığına yakalanan 8 aylık bir bebeğe 5 organ nakli yapıldı.
Doktorlarının verdiği bilgiye göre, Elijah Moulton adlı bebeğe, 10 Temmuzda Morgan Stanley çocuk hastanesinde 7 saat süren ameliyatla karaciğer, küçük bağırsak, pankreas, kolon ve mide nakledildi.Yemek yemeyi imkansız kılan bu hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu belirten doktorları, bebeğin pazartesi günü 6 hafta için yemek yemeyi öğrenebileceği bir rehabilitasyon merkezine gönderileceğini bildirdi.
5 yaşında bir erkek ve 3 yaşında bir kız kardeşi olan Elijah'nın ameliyattan sonra 6 ile 10 hafta içinde karşı karşıya kalabileceği en büyük tehlikenin, vücudun takılan organı reddetmesi ve enfeksiyon olduğu kaydedildi.
Hastane, nakledilen organların bir kişiden geldiğini ve hepsinin bağlantıları koparılmadan bir bütün halinde saklandığını belirtti.
(AA)
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
Yayın tarihi: 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/25//haber,D3226DB7D33E4AFBAD606CB8B456A1FD.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.