kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hollandalı ırkçı liderin kızdıran densizliği

Gökçen KESGİN DIŞ HABERLER
Kuran'ın yasaklanmasını isteyen aşırı sağcı Hollandalı Wilders, İslam karşıtı bir kurs kurdu. Dağıtılan broşürlerde Başbakan Erdoğan Nazi kostümleri içinde tasvir edildi..
Hollanda'da Kuran'ın yasaklanmasını istediğini söyleyerek tepki çeken aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders şimdi de İslam'ı karalama kampanyasına Türkiye'yi dahil etti. Parti bünyesinde "Anti-İslam Kursu" isimli girişimi başlatan Wilders hazırlattığı afiş ve broşürlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da Nazi kostümü içinde ve Nazi selamı verirken gösterdi! Wilders, Kuran'ı Adolf Hitler'in "Kavgam" kitabına benzetiyor ve yasaklanmasını istiyor. Bu amaçla hazırlanan dokümanlarda da İslam "şiddet içeren bir din" olarak gösteriliyor. Karikatürlerde camide namaz kılan cemaat Nazi selamı veriyor. Kuran'ın camilerde okutulmasının sakıncalı olduğu savunuluyor, yeni camilerin yapımına izin verilmemesi isteniyor.

İNANÇLI OLDUĞU İÇİN HEDEF
Başbakan Erdoğan'a hakaret eden afişlerin kendisine de gönderildiğini belirten Türk kökenli Senatör Yıldırım "İslam karşıtlığını yaymak için hazırlanıyor. Bana da gönderdiler. İslam karşıtı bir kurs gibi çalışıyor. Ders kitapları gibi dokümanlar hazırlıyorlar" dedi. Başbakan Erdoğan'ın da "AB'ye girmek isteyen inançlı bir lider olması" nedeniyle broşürlerde yer aldığını belirtti.
Haberin fotoğrafları