kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ

'İnanarak konuşuyorum'

ANKARA
TÜSİAD ve MÜSİAD başkanlarıyla görüşüp tam destek alan Gül, "Ben inandığımı söylerim. İnsanlar daima şeffaftır. İnsan bir kez rol yapar, iki kez rol yapar. Ancak ne yaptığınız, ne olduğunuz, nasıl hareket ettiğiniz açık seçik görülür" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "özü de sözü de bir" diyerek Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verdiği Abdullah Gül, rol yapmadığını belirterek, "İnsanlar bir kez rol yapar, iki kez rol yapar. Ancak ne olduğunuz, ne yaptığınız, nasıl hareket ettiğiniz açık seçik görülür" dedi. İnandıklarını söylediğini vurgulayan Gül, "Gayet açık, şeffaf şekilde düşüncelerimi sizinle paylaştım. Ümit ediyorum ki Türkiye'de her şey çok daha iyi olacaktır" yorumunu yaptı. Sivil örgütlere destek turunu tamamlayan Gül, dün ziyaret ettiği TÜSİAD ve MÜSİAD' tan tam destek aldı. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, Gül'ü kapıda karşıladı ve giderken de arabasına kadar uğurladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin'in eşlik ettiği Gül, Anayasa'nın temel ilkelerine bağlı kalacağı, Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ilkelerinden hareket edeceği mesajını yineledi.

İNSANLAR ŞEFFAFTIR
Ekonominin ve demokrasinin güçlenmesi, insan haklarının pekişmesi ve hukukun herkese eşit uygulanması için çalışacağını söyleyen Gül, görüşmenin içeriğini şöyle anlattı: "Anayasa'nın emri gereği şayet seçilirsem yapacağım yeminin gereği olarak bütün Türk Milletini temsil edeceğimi, kucaklayacağımı, tarafsız olacağımı, herkese eşit mesafede olacağımı, bunları anlattım." Gül, "söylediklerine inanarak konuştuğunu" ve rol yapmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Ben şuna da inanan bir insanım: İnsanlar daima şeffaftır. Bir kez rol yaparsınız, iki kez rol yaparsınız. Sizin ne olduğunuz, nasıl hareket edeceğiniz bunlar gayet açık seçik bir şekilde görülür. Şayet TBMM beni cumhurbaşkanı seçerse bu doğrultuda hareket etmek için bütün gücümü kullanacağım, bütün gayretimi sarf edeceğim."
Haberin fotoğrafları