kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YAZISI TARTIŞILIYOR Başbakan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan’ın, Yeni Şafak’ta Yasin Doğan takma adıyla yazdığı yazı dün manşetlerdeydi

Danışman haberlerine iki koldan yalanlama

Nevzat ATAL / HABER MERKEZİ
'Fitne arayışı'
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak tanınan ve Yasin Doğan takma adıyla Yeni Şafak gazetesinde yazan Yalçın Akdoğan, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin dünkü manşetini aynı gün kendi köşesinden yalanladı. İki gazete manşetlerinde, Akdoğan'ın önceki gün yazdığı yazıda AK Parti'nin seçim zaferinde Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçtirilmemesinin etkisinin olmadığını vurguladığını, bunun da Gül'e bir mesaj olduğunu ileri sürdü. Akdoğan ise kendi köşesinde "Dünkü yazımdan bazı okurlar, yazarlar 'Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmamalı' anlamı çıkarmış. Pes doğrusu demekten başka dilime bir şey gelmiyor" diyerek haberin gerçek olmadığını duyurdu. Akdoğan, "Niyet okuyuculuktan bıktık" dedi. Yazısında başarısız bir hükümetin sırf Cumhurbaşkanlığı süreci sebebiyle bu kadar oy alamayacağını belirttiğini söyleyen Akdoğan şunları yazdı: "Bir kısım medyanın son günlerde yapmaya çalıştığı fitne çıkarma arayışına denk düşecek davranışlar içinde olmak niyet okumaktan, düşüncelere yargısız infaz yapmaktan daha kötüdür. Okuduğunu anlamamak ayıp değildir ama okuduğunu saptırarak aktarmak, yazarın muradı olmayan manaları ortaya koyup infaz etmeye çalışmak büyük ayıptır."

'Diyaloglar hayali'
Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki de, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin çıkan haberlere tepki gösterdi. Beki, yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin olarak son birkaç gündür medyamızda 'yakın çevre' ve benzeri muğlak ifadelerle danışmanları üzerinden Sayın Başbakanımızı bağlayıcı nitelikle yayınlar yapıldığı dikkat çekmektedir. Bu tür yayınların yorum, tahmin, çarpıtma ve çıkarsama yöntemiyle hazırlandığı ortadadır" denildi. Bu yayınlar arasında iyi niyetle izah edilemeyecek maksatlı örneklerin de ortaya çıktığını ifade eden Beki, bir gazetede yer alan diyalogların hayali olduğunu söyledi. Beki, "Danışman ve yakın çevre sıfatlarına atfen yayınlanan söz konusu haber ve yorumlar, gerçeği yansıtmadığı gibi sadece sahiplerini bağlamaktadır. İnanıyoruz ki içinden geçtiğimiz hassas süreçte kamuoyumuz engin sağduyusuyla bu yayınları en doğru şekilde değerlendirecektir" yorumunu yaptı.
Haberin fotoğrafları