kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ne kadar kırmızı et tüketmeli?

Kırmızı etin medyadaki itibarının ne kadar olumsuz olduğundan bahsetmemize gerek yok. Geçtiğimiz ay İngiltere'de yapılan bir araştırma, kırmızı etin içinde bulunan gliserin maddesinin bağırsaklardaki DNA hücrelerine zarar verdiğini ve kanser riskini artırdığını savunuyordu. Ama kırmızı etseverlere bir müjdeli haber Cambridge Üniversitesi'nden geldi. Uzmanlar, kırmızı etin demir ve çinko yönünden çok zengin olduğunun altını çizdi. Günlük kırmızı et miktarı 140 gramı aşmadığı sürece herhangi bir kanser riski içermiyormuş Yani kırmızı eti hayatımızdan tamamen çıkarmak gerekmiyor.