kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gözü Avrupa'da

28.07.2007
- Türkiye Binicilik Şampiyonası'nı kazanan ilk kadın olmak size neler hissettirdi?
- Bu şampiyonayı benimle birlikte çalıştığım ekip de kazandı. Bu ekibin içinde at, atın sahibi, antrenörler ve seyisler var. Herkesin katkısı oldu. Tabii iki senedir S Uluslararası Binicilik Merkezi'nin bana verdiği imkânlar sayesinde çok yoğun bir şekilde antrenman yapabildim, çok iyi antrenörlerle çalıştım ve çok kaliteli atlara bindim. Son iki senedir her girdiğim yarışmayı hep ucundan kaçırıyordum. Geçen sene Ustalar Şampiyonası'nda ikinci oldum. Balkan Şampiyonası'nda ferdi üçüncü oldum. Atatürk Kupası'nda çok iyi bir derece elde edecektim ama küçücük bir hata yüzünden kupayı kaçırdım. Tabii bütün bu başarısızlıklar bende hem hırs hem de hayal kırıklığı yarattı. Neyse ki 2007 Türkiye Şampiyonası bütün bunların üstüne iyi geldi, beni çok motive etti.

- Erkek binicilerin reaksiyonu ne oldu?
- Benim onlarla yarışmama artık alıştılar. Beş senedir 'Ustalar Kategorisi'nde yarışıyorum. Sürekli rekabet halindeyim onlarla. Bugüne kadar bir Türkiye şampiyonluğum yoktu ama diğer müsabakalarda birinciliklerim vardı. Dolayısıyla beni artık eşit bir rakip olarak görüyorlar. Zaten binicilik sporu fiziksel güce dayanmıyor.

- Şimdi hedefleriniz neler?
- Geçen sene ucundan kaçırdığım Atatürk Kupası'nı kazanmak. Sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası var. Bir de Ustalar Balkan Şampiyonası var. Bunları başardıktan sonra Avrupa'daki müsabakalar var.