kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BAŞKENTTE ÇEŞME BAŞI NÖBETİ... Kuraklık ve iki ana borudaki patlamalar nedeniyle susuz kalan Ankaralılar, ellerinde bidonlarla çeşme başlarında kuyruk oluşturdu.

Ameliyatlar bile susuzluktan durdu

Hülya KARABAĞLI ANKARA
Ankara'da susuzluk nedeniyle Hacettepe'de ameliyatlar durdu. Bazı devlet dairelerinde tuvaletlere kilit vuruldu, hatta memurlara öğle yemeği çıkmadı..
Başkent'teki su krizi nedeniyle traji komik olaylar yaşanmaya başlandı. Hacettepe Hastanesi aciller dışında ameliyatları ve hasta kabullerini durdurdu, ağır olmayan çocuk hastalar taburcu edildi. Gazi Hastanesi de su gelene kadar ziyaretçi girişini yasakladı. Susuzluk sadece hastaneleri değil, devlet dairelerini de olumsuz etkiliyor. Çok sayıdaki kamu kuruluşunda memurlara, hijyenik nedenlerden ötürü öğle yemeği servisi yapılmadı. Aralarında Yüksek Denetleme Kurulu'nun da bulunduğu bazı devlet dairelerinde ise tuvaletler bile kilitlendi. Büyük alışveriş merkezlerinde de tuvaletlerin yarısı kullanıma kapatıldı. Öte yandan Başkent susuzluk nedeniyle "kokmaya başladı". Çevre Mühendisleri Odası, kokunun lavabolarda ve tuvaletlerde azalan kullanım suyu nedeniyle atıkların seyreltilmemesinden kaynaklandığını belirtti. Ankara'ya su taşıyan iki ana boruda iki gün üst üste meydana gelen patlamanın ardından krize neden olan susuzluk ise, akşam saatlerinde kente su verilmeye başlanmasıyla bir ölçü de azaldı.

BAKAN'DAN TEPKİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ameliyatları durduran Hacettepe yönetimini eleştirerek, "Üniversiteler özerk, karışamıyoruz ama sormak lazım belediye ile temasa geçtiniz mi? Bu devirde su kesintisi nedeniyle ameliyatın ertelenmesi söz konusu olamaz. Bakanlığa bağlı hastanelerde bir sorun yok Hacettepe'de neden var" diye konuştu. Bakan SABAH'a şu değerlendirmeleri yaptı: "Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden sadece Ankara Hastanesi'nde küçük bir sorun yaşandı. Hastanenin deposuna günde 3 kez su ikmali yapılmış, yetmemiş. Şimdi 5 kez su getiriliyor, gerekirse 10 kez taşınır."