kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Millet iradesini bir kenara koyamayız

ANKARA
Toptan'ı ziyaret eden Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili olarak, "Milletimizin iradesini bir kenara koymaya, demokrasi yetki vermiyor" dedi..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'la birlikte Köksal Toptan'ı ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili mesajlar vedi. Erdoğan, "Milletimizin iradesini bir kenara koymaya, demokrasi yetki vermiyor" diye konuştu. "Millet iradesi temsil yetkisini bize verirken, bu istikamette de bizden hareket etmemizi istiyor" diyen Erdoğan, "Millet ne kadar yetki verirse, şüphesiz ki herkes o kadar güçle parlamentoda temsil kabiliyetine sahiptir ve bu temsil yetkisini de bu çerçeve içerisinde kullanacaktır" dedi. "Biz hiçbir zaman azınlığın çoğunluğa tahakkümünü tanımlayan bir demokrasi öğrenmedik, böyle bir ders bize siyasette vermediler" diyen Başbakan Erdoğan, "Ama çoğunluğun da azınlığın hukukunu koruma görevini bize verdiğini çok iyi biliyoruz. Hukuku korumak başka bir şeydir ama tahakküm başka bir şeydir" şeklinde konuştu.

ÇANKAYA SÜRECİ BAŞLIYOR
Cumhurbaşkanı seçim takvimini bugün başlatacaklarını belirten Erdoğan, "TBMM Başkanlık Divanı'nda AKP'ye düşen üyeliklerin isimlerinin yarın (bugün) okunması ile Başkanlık Divanı'nda 15 üyenin 10'u seçilmiş olacak. Başkanlık Divanı teşekkül edecek. Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasının ardından Meclis Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı adaylık müracaatlarının başladığını açıklayacak. 20 Ağustos'a kadar müracaatlar yapılacak" dedi.