kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu yapılan baskında ortaya çıkan görüntü herkesi şaşırttı. Pislik içerisinde yaşayan yüzlerce insan, bu rezilliğe parasızlık yüzünden katlandıklarını söyledi.

Konfeksiyondan bozma kaçak işçi oteli!

Gülcan DEMİRCİ MERKEZ
Çoğunluğunu kaçak işçilerin oluşturduğu 800 kişinin, eski bir konfeksiyon atölyesinde bir arada yaşadığı ortaya çıktı. Binadaki ilkel koşullar görenleri hayrete düşürdü..
Pendik Güzelyalı'da 800 kişinin, daha önce bir konfeksiyon atölyesi olarak kullanılan binada aylardır barındığı ortaya çıktı. Aralarında yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu kişilerin İstanbul'a çeşitli illerden çalışmak için geldiği öğrenildi. Tamamen ilkel koşullarda yaşam mücadelesi veren işçilerin, barındıkları binanın sahibine kişi başına aylık 50 YTL ücret ödedikleri öğrenildi. Aldıkları bir ihbarı değerlendiren Pendik Belediye Zabıta Amirliği, Pendik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin yardımıyla Güzelyalı mahallesine bağlı bir apartmana girdi. Eskiden konfeksiyon atölyesi olarak kullanılan binada gördükleri manzara karşısında şoke olan polis ve zabıta memurları, hiçbir eşyanın olmadığı, pislik içindeki 5 katlı binanın tüm katlarında aynı görüntüyle karşılaştı. Yaklaşık 200 kişinin kaldığı her katta tek tuvaletin bulunması ise görenleri hayretler içerisinde bıraktı.

YABANCILAR DA VAR
Çoğunluğunu kaçak işçilerin oluşturduğu işçiler "Kalacak yer olmadığı ve daha ucuz bir yer bulamadığımız için mecburen burada kalıyorduk. Bina sahibine her ay 50 YTL yatak parası ödüyoruz. Her katta sadece tek tuvalet var. Her sabah ve akşam sırayla burayı kullanıyoruz. Ekmek parası için her zorluğa katlanıyoruz" dedi.

CEZASI 4 YTL!
800 kişinin kaldığı bina Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından tahliye edilip mühürlenirken, bina sahibi 50 yaşındaki A. Aygün'e Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 4 YTL para cezası uygulandı. Kaçak olarak çalışan yabancı uyruklu şahısların ise sınır dışı edileceği belirtildi.