Şu an
5 Ağustos 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
5 Ağustos 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
'Dünya' restoranları yolda...
"Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. Gerçekten de eğer bir aksilik olmazsa, yıl sonuna kadar dünyaca ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak... İstanbul'un 2010 Dünya Kültür Başkenti ilan edilmesi ve New York Times , Wallpaper ve Guardian 'a sayfa sayfa konu olup, ödüller alan Türk restoran ve otellerinin başarısı üzerine dünyanın her yerinden yatırımcılar şehre akmaya başladı. Bunların arasında Londra, Paris ve New York gibi kentlerin dünyaca ünlü restoran ve kulüpleri de var.
Yaşam dosyaları
Ekmeğini e-ticaretten çıkaran Türkler
Sanal alemin Türk zenginleri, mucizelerle dolu başarı öykülerini SABAH'a anlattılar. Tolga Kabataş ve arkadaşları Türkiye'nin ilk açık artırma sitesi için Amerikalı internet devini örnek aldı....
Çocuğunuzun doktoru olun
Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ve Prof. Dr. Hilal Mocan'dan çocuk sağlığı rehberi....
Bu Pazar babaların
17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için....
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... ...
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler. ...
Diğer Gurme Haberleri
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Uçakta domates suyu içilir
Bayram baklavasız olmaz
Yazarlar
AHMET ÖRS
Üflemeden içilen çorba
Bizim kültürümüzde çorba, sıcak, hatta kaynar sunulur. ...
Balçiçek Pamir
Kazım Kanat
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
'Ortadoğu'dan 10 milyon turist bekliyoruz'
32 yılda 8 milyona yakın turisti Türkiye'ye getirdi Vardar Ailesi. Ama biz onları Vardar'lar olarak değil Jolly Tur ...
Siyahın yerini 'yeşil' aldı
Moda da ekolojik bilince ayak uyduruyor. Tekstil aksesuar hatta haute couture'de bile artık siyah yerine yeşil renk ...
Yabancı Hiltonlar yerli Hiltonlar
Paris Hilton kimdir, eserleri nelerdir? Sıcak para ile arasındaki benzerlik neden kaynaklanıyor? Helin Avşar, Hiltonlar ...
Teknoloji
TTNet'ten ADSL'de indirim
TTNet'in, Türk Telekom'un 1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren geçerli olan yeni toptan ADSL fiyatlarına paralel olarak, ...
Sıcak ve nem cep telefonlarını da etkiliyor
Aşırı nem ve sıcaklar nedeniyle telefonları bozulan vatandaşlar soluğu cep telefonu bayilerinde alıyor.. ...
Bilgisayar oyunlarında ''bağımlılık'' tehlikesi
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...