kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Babam solcu ama 'Ben Yaşar gibi bir adamdım', diyor'

21.07.2007
- Yaşar karakteri sayesinde ilk defa sağ görüşlülerin sempatik, insancıl yönlerinin de gösterilmeye başlandığı söyleniyor...
- Evet, bence ilk defa Türk sinemasında böyle bir karakter çok iyi gösteriliyor. Yani inançlarıyla, hayata bakışıyla, tavrıyla, tarzıyla, her şeyiyle tam anlamıyla gösteriliyor. Çünkü bugüne kadar, gerek 68'de, gerekse 70'lerde her şeyi, darbeyi yapanlar sağcılar gibi gösterilmiş. Solcular da baskıya uğrayan, yok edilen kısım gibi aktarılmış, o yüzden hep onların hikâyesi anlatılmış.

- Yani sinemada solcuların kayrıldığını mı düşünüyorsunuz?
- Kayırmak diye bir şey yok. Zaten o dönemi anlatan kaç tane film var ki? Ama olanların tamamı sol kesim için yapılmış gibi. Hatırla Sevgili bunu eşitliyor bence. "Tamam solcular çok çekti ama sağcıların arasında da acı çekenler var," diyor.

- Bir yandan da dizide solcuların daha sempatik gösterildiği söyleniyor...
- Benim internetten okuduğum kadarıyla ise dizinin, sağcıları daha inançlı, daha halka yakın, davalarını daha çok takip eden insanlar olarak gösterirken, solcuları daha burjuvaya yakın, züppe, zengin, hep aşk meşk davalarında gibi gösterdiği söyleniyor. Mesela benim babam solcu ama "Ben Yaşar gibi bir adamdım, biz böyle züppe değildik," diyor. Ama önümüzdeki sezon, kötü şartlarda yaşayan solcular da çıkacaktır. Aslında her iki türlü eleştirinin de olması dizinin başarılı olduğunu gösteriyor bence.