kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dedikodular ABD'ye uzandı

DYP ile Anavatan'ın birleşme projesinin niçin olmadığıyla ilgili tartışmalar sürerken Ankara kulisleri Fethullah Gülen'i işaret ediyor..
Hüsranla sonuçlanan Anavatan-DYP'nin bütünleşme projesinin nasıl ve kimin telkiniyle suya düştüğü sorusu Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'ın suskunluğuyla yanıt bulamazken, Ankara'yı karıştıran söylentiler ABD'ye ve Fethullah Gülen'e uzanmaya başladı. Yıllardır konuşulan merkez sağda bütünleşme projesi için ilk adım, Mumcu ve Ağar'ın, 5 Mayıs günü Bütünleşme Protokolü'nü kamuoyuna açıklamasıyla atıldı. 22 Temmuz'da seçim kararıyla DYP adını, Demokrat Parti olarak değiştirdi. Anavatan da kapısına kilit vurup DP'ye katılacaktı. Bu günlerde ilginç bir ABD ziyareti yaşandı. Ağar'ın sağ kolu Celal Adan'ın, Virginia Techt Üniversitesi'nde okuyan oğlu Alperen Adan'ın diploma töreni için gittiği ABD'de Fethullah Gülen ile de görüştüğü iddia edildi. Anavatanlı Süleyman Sarıbaş, bu konuda "Adan'ı ABD'ye Fethullah Gülen'le görüşmeye kim gönderdi? Ağar. Bu görüşmeden ne cevap aldığını bilmiyorum ama istifa etti gitti. Cezasını çekti" dedi.

"MUMCU'YU İSTEMEDİ"
İddialara göre, AKP'nin tek başına iktidarını ya da AKP-DYP koalisyonunu isteyen Gülen, Mumcu'nun bütünleşme projesinin dışında tutulmasını istedi. Adan'a, "Siz zaten barajı geçiyorsunuz. Bırakın Erkan Mumcu'yu" dedi. Anavatan'lılar Gülen'in "müdahalesi" iddialarına destek olarak, ANAP'ın kapatılacağı kongreye davet edilen Ağar'ın buraya katılmak yerine Gülen cemaatine bağlı okullarda okuyan yabancı öğrencilerin yarıştığı törene katılmayı tercih etmesini gösteriyor. Mumcu, SABAH'a "Celal Bey, görüştüğünü yalanlamıyor ki" derken, Adan sert tepki gösterdi. "Bunları uyduranların analarını..." diye küfreden Adan, "Oğlumun okuduğu okula diploma törenine gittim. Orada 34 öğrenci öldü. Virginia neresi, Hoca efendi neresi" diye sordu. ANKARA