kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiliz gazeteleri: Seller 21'inci yüzyılın felaketi

DIŞ HABERLER
Günlerdir şiddetli yağışlarla mücadele eden İngiltere'de bazı nehirler 6 metre yükselirken on binlerce kişi de evsiz ve elektriksiz kaldı..
İngiltere , günlerdir boğuştuğu sel felaketi nedeniyle zor anlar yaşıyor. İngiliz gazeteleri ise hayatı felç eden yağışlar için "21'inci Yüzyıl'ın felaketi" başlığını kullandı. Bugüne kadar böylesi büyük yağışlarla karşılaşmadıklarına dikkat çeken gazetelere göre, bazı nehirler 6 metre yükseldi. 300 binden fazla kişinin içme suyuna ulaşamadığını vurgulayan gazeteler, seller nedeniyle 50 bin kişinin elektriksiz, binlerce kişinin de evsiz kaldığını belirtti. İngiliz yetkililer ise, meydana gelen maddi zararın 2 milyar sterlin olduğunu söyledi.

'BANGLADEŞ GİBİ OLDUK'
Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, aynı şiddette bir selin 1947 ilkbaharında görüldüğünü, ancak buna karların erimesinin neden olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Bu sel, çok büyük zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından gelmişti ve beklenebilirdi" denildi. Sun gazetesi ise İngiltere'yi sel felaketlerinin binlerce kişinin ölümüne yol açtığı Asya ülkelerinden Bangladeş'e benzetti. İngiltere Başbakanı Gordon Brown da, zarar gören bölgelere ilk aşamada 200 milyon sterlinlik yardım yapılacağını söyledi. Selin bir etkisi de gıda fiyatları ve sigorta poliçelerindeki artış oldu. Halkın stok yapma eğilimi yüzünden gıda fiyatları artış gösterirken, sigorta şirketleri de fiyatlarını yükseltmeye başladı. Kurtarma çalışmalarına askerler dahil toplam 250 kişilik ekipler yardım ediyor.
Haberin fotoğrafları