kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaz meyvesi ağız alerjisi yapabilir

19.07.2007
Şeftalinin tüylerinden rahatsız oluyorsanız; kayısı, erik veya kiraza dokunamıyorsanız; kavun, karpuz yedikten sonra vücudunuzda kaşıntı başlıyorsa yaz meyvelerine karşı alerjiniz var demektir! Tıp dilinde 'ağız alerjisi' denen ve sıklıkla görülen sağlık sorunuyla ilgili olarak Memorial Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Keskinel şunları söylüyor: "Huş ağacına alerjisi olanlarda kivi, elma, armut, şeftali, nektarin, kayısı, kiraz, erik, kereviz, havuç, maydanoz, patates, domates, biber, mercimek, fasulye, kişniş, rezene, erik, fındık, fıstık, badem ve ay çekirdeği tüketildiğinde ağızda ve boğazda yanma ve kaşıntı; gözlerde sulanma ve kaşıntı; hapşırık ve burun akıntısı belirtileri görülebilir. Çimen polenleri alerjisinde ise; kavun, karpuz, kivi, portakal ve domates şikayete neden olabilir. Yine alerjiye sebep olan bitkilerden pelin otu alerjisinde; kereviz, havuç, kavun, karpuz ve elma ile oral alerji sendromu gelişebilir."