kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Chronicle’ın yeni sayısı pazartesi günü çıkıyor.

"CIA bildirdi, Hilmi Özkök'e suikast son anda önlendi"

Chronicle dergisi, pazartesi çıkacak sayısında eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'e yönelik bir suikast girişiminin CIA'nın haber vermesi sonucu son anda önlendiğini öne sürdü..
Üç ayda bir yayımlanan biyografi dergisi Chronicle'ın, yeni sayısının kapak konusu Genelkurmay eski Başkanı Org. Hilmi Özkök oldu. Özkök'e 8 sayfa ayıran dergi daha önce medyada yer almayan bir "suikast planını" da ilk kez gündeme getirdi. Pazartesi günü piyasaya çıkacak olan dergide yer alan habere göre, 3 Şubat 2004'te CIA, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkek'e yönelik bir suikast planı konusunda Ankara'yı uyardı. Dergi, Ankara Merkez Garnizon Komutanı Tümgeneral Fehmi Büyükbayram'ın çabaları sayesinde tehlikenin ortadan kaldırıldığını anlattı. İşte yazıdan bazı çarpıcı bölümler:

GÜZERGÂHI DEĞİŞTİRİLDİ
"2003 ve 2004 hem Özkök Paşa için, hem de Türkiye için zor yıllardı. Dört kuvvet komutanı hükümete karşı en azından muhtıra verilmesini istiyorlardı. Herkes Jandarma Genel Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda yaşananları konuşuyordu. Tam bu günlerde, 3 Şubat 2004'te, CIA, Ankara'daki üst düzey bir görevlisiyle istihbaratı uyardı. Özkök Paşa'ya karşı 'çok ciddi fiziki bir eylem' yapılacaktı. Sabri Uzun'un başkanlığını yaptığı Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı harekete geçti. Ankara Merkez Garnizon Komutanı Tümg. Fehmi Büyükbayram, Özkök Paşa'nın kullandığı yol güzergâhını değiştirdi ve alınan yoğun güvenlik önlemleriyle girişimi akamete uğratan isim oldu. Yine aynı tarihlerde Org. Hilmi Özkök'ün sağlık durumunun bozulduğu dedikoduları yayıldı Ankara'da. Amaç Genelkurmay Başkanı'nı istifaya zorlamak veya sağlık raporuyla görevden aldırmaktı. Özkök Paşa'nın bu girişimlere cevabı ise F- 16'ya binip uçmak ve denizaltı ile dalmak oldu. Mesajı açıktı: En zorlu koşullarda bile görev yapabilecek durumdayım."