kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kontör dolandırıcılarına dikkat!

Yeni Haber
Giresun Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda artan kontör dolandırıcılığı olaylarına karşı kontörlü telefon kullanıcılarını uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, teknolojik gelişmelere paralel olarak kullanılan araçların bazı art niyetli kişi ya da kişilerce kullanılması sonucu insanların mağdur edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında özellikle cep telefonundan, telefon rehberi veya verilen ilanlardan numarası tespit edilen yoğun iş sahibi insanların aranıp, önceden düşünülmüş senaryo uygulanarak, insanların iş yoğunluğu nedeniyle oluşan dalgınlığından da faydalanarak verilen telefon numarasına kontör yükletmek suretiyle dolandırıcılık yapılmakta olduğu ifade edildi.

Aynı taktiğin kullanılarak internet üzerinden de bu türden olayların gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamanın devamında, bu tür olayların yurt çapında olduğu ve Giresun'da da bu türden olayların meydana geldiği belirtildi.

Giresun'da meydana gelen bu türden olayların fail veya faillerinin tespiti ve yakalanması için Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli çalışmalara hız verildiği belirtilerek, yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemlerin yapıldığı kaydedildi.

Bu tür yollarla insanların mağdur olmamaları için kontör dolandırıcılığı yapan şahıslara karşı dikkatli olmaları ve bu gibi durumlarla karşılaşılması halinde derhal Emniyet güçlerine haber vermeleri istendi.

(AA)