kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ceza yerine 'kayısı' ikramı

Yeni Haber
Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ilginç bir uygulamaya imza attı.

Çalışma kapsamında yapılan kontrollerde sürücüler ceza yerine kayısı ikram edilerek uyarıldı.

Trafik kontrolünde hatalı sürücülere ceza yerine küçük paketler halinde kayısı ikram edildi. Ceza beklerken kendisine kayısı ikram edildiğini gören sürücüler ise hem şaşırdı hem de rahat bir nefes aldı.

Malatya polisi sürücülerin trafik kurallarına daha duyarlı hale gelmelerini temin etmek için farklı bir yöntem denemeye başladı. Daha önce bayramlarda çiçek ve eğitici broşür dağıtan Malatya polisi, bu kez kayısı ikram etti.

Malatya-Elazığ karayolu Şehirgösteren mevkiinde gerekli tedbirleri alarak uygulama yapan trafik ekipleri, sürücüleri çeşitli konularda uyardı.

Trafik ekiplerinin üzerinde en fazla durdukları konu ise emniyet kemeri konusu oldu. Birçok sürücünün emniyet kemerini takmadığı görülürken, kaza anında emniyet kemerinin hayat kurtardığı sürücülere anlatıldı.
Sürücülere Malatya'nın dünyaca ünlü kayısılarından ikram eden trafik ekipleri ayrıca, trafik kuralları konusunda eğitici broşür de dağıttı.

Trafik ekipleri, uygulamanın sürücüleri bilinçlendirmek için yapıldığına dikkat çekerek, "Biz sürücülerimizin sevdiklerine, yakınlarına sağ salim ulaşmaları için bu çalışmayı yapıyoruz. Sürücülerimiz de uygulamadan memnun olduklarını gözlemliyoruz." dedi.

Sürücüler ise ceza yerine kayısı ile karşılaşınca, duydukları memnuniyeti dile getirerek bundan sonra daha dikkatli ve duyarlı olacaklarını ifade etti.

(CHA)