kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fakülte rehberi

İLİŞKİLİ HABERLER
Fakülte rehberi
DENİZ TEK. MÜHENDİSLİĞİ (SAY-2) Mezunlara "Gemi İnşaatı ve Deniz Mühendisi" unvanı verilir. Denizlerde ve iç sularda faaliyet gösteren her türlü kamu sektöründe ve özel sektöre bağlı kuruluşlarda, su ürünleri yetiştirme çiftliklerinde, tersanelerde, dizel motor fabrikalarında veya temsilciliklerinde çalışabilirler. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde 4 yıl olarak eğitim veriliyor.

DENİZ ULAŞ. MÜHENDİSLİĞİ (SAY-2) Ticaret filosunda görev yapacak güverte ve makine zabiti yetiştiriyor. Ayrıca program verdiği eğitim ile deniz ulaştırma sektörünün yönetici gereksinimlerini karşılayacak düzeyde. Fen ve sosyal bilimlere ilgili, mekanik yeteneği olan gençler başvurabilir. Öğretim süresi dört yıl. Mezunlar "Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi" unvanı alıyor.

GEMİ MAKİNELERİ İŞL. MÜH. (SAY 2) Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, her türlü deniz taşıtının ve gemi makinelerinin tasarımı, geliştirilmesi, projelendirilmesi için gerekli insan gücünü yetiştiriyor. Öğretim 4 yıl. Mezunlara "Gemi Makineleri İşletme Mühendisi" unvanı verilir. Deniz işletme şirketlerinde, acentelerde, şirketlerde, gemilerde ve denizcilikle ilgili her alanda çalışabilirler.

GÜVERTE YÖN. MÜHENDİSİ (SAY-2) Güverte Yönetim Mühendisi, güverte zabitleri yetiştiriyor. Parasız yatılı olup, üniformalı eğitim veriyor. Öğrenciler 7 yarı yıl karada teorik dersler, 12 ay uygulamalı deniz eğitimi alıyor. 1 yıllık eğitimlerine karşılık 2 yıllık zorunlu hizmet yapıyorlar. Okul bitiminde Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olarak göreve başlıyorlar. Devlet tarafından yapılan masrafların karşılanması halinde zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf olurlar.
Haberin fotoğrafları