Çocukluk, sporculuk, öğrencilik ya da devlet hizmetleri safhasında hafızalarımızdan silinmeyen kişiler hatırlarız. Bende de buna ait iki benzer örnek var. Biri öğrencilik çağlarımızdan hatırımızda kalan
"Uçan General" lakaplı bir üniversiteli arkadaşımız. Diğeri sporculuk ve spor genel müdürlüğünde
"Uçan Albay" lakabı ile ün yapmış
Yücel Seçkiner. Anlamları farklı olsa da her ikisinin de lakabındaki ortak yön uçmak olmakla birlikte ikinci örnekteki sayın
Seçkiner hem bu ünü hak edecek kadar Türk sporuna hizmet eden iyi bir genel müdür ve bakandır.
Bu hususta ün sahibi sayın
Seçkiner'e bugünlerde yapılan şu,
"Karadeniz Oyunları" meselesi o kadar dokunmuş ki, bana bir zarf içinde bir tomar evrak yollamış. Hattı zatında evraka gerek yoktu. Ben bu faaliyeti başlatmak için 08/05/1998 yılında Tarabya Oteli'nde yaptığı bakanlar toplantısında yanındaydım. Kendisi Karadeniz Oyunları ile ilgili TBMM'den çıkan kanunu hatırlatmamı rica ediyor. Bu talebi niçin yapıyor?
Bu planlı organizasyonun şimdi yapılmış gibi halka takdiminden rahatsız olduğu için. Bu yanlış bilgilendirmeye mani olmak için.
Evet, bugün yeni planlanmış gibi görünen Karadeniz Oyunları'na 8 Mayıs 1998'de İstanbul Tarabya'da karar alınmıştır. 2000'DE RESMİYET KAZANDI Bu toplantının başkanı, zamanın spor bakanı
Yücel Seçkiner'dir. Toplantı sonrası 1. Karadeniz Oyunları'nı Mayıs-Eylül arası Trabzon'da yapılması kararlaştırılmıştır.
Toplantıya katılan bakanlar statüyü imzalayıp genel sekreterliği üstlenen Türkiye'ye evrakları teslim etmişlerdir.
Daha sonra bu statü 04/03/1999'da
Bülent Ecevit tarafından kanun tasarısı olarak TBMM'ye yollanmıştır. Bu faaliyet 01/02/2000 tarih ve 4512 nolu kanun olarak meclisten çıkmış ve resmiyet kazanmıştır.
Sonuç olarak faaliyetin şimdi icra edenlerin takdim şekline eski bakan
Seçkiner sitemkar.
Devlet hayatında mazideki emek ve hizmetlerin yok sayılması kendisini hayli mütessir etmiştir. Kendisi bunun devlet geleneğinden uzak, sakat bir mantığın ürünü olduğu kanaatindedir.
Şimdi kendisi ayrılırken sırf bu faaliyette kullanılmak üzere 500 milyar TL bıraktığını utana sıkıla fısıldanmaktadır. Kanun hazır, para hazır, geriye ne kalıyor? Faaliyetin yapılması. Aynen
Fikret Ünlü'nün planladığı İzmir'deki Üniversiad gibi. Şimdi oyunların açılış törenine özellikle Sayın
Devlet Bahçeli'nin katılmadığından bahseden spor genel müdür vekili hala işi siyaset yapmakla geçiştirmektedir. Kendisinin işgal ettiği makamın böyle bir görevi yoktur. Buna kurnazlık derler.
"Bu mantıkla" hazırlanan Karadeniz Oyunları'na da başta sayın
Bahçeli olmak üzere diğer devlet protokol mensuplarının katılması da düşünülemez.
Yayın tarihi: 8 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/08//haber,3AB2128DD8174EE98E15E3BAF1B856CE.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.